Piet Velthuizen vertrekt bij Vitesse

Doelman Piet Velthuizen vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Vitesse. Dat meldt Omroep Gelderland. Het contract met de doelman is gisteren door Vitesse opgezegd.

De verbintenis met Velthuizen loopt deze zomer af en wordt niet verlengd. Op die manier lijkt er nu dan toch een einde te komen aan de periode van Velthuizen bij Vitesse.

Al ruim een jaar is Velthuizen op een zijspoor geraakt bij Vitesse. De keeper werd in het verleden tot twee keer toe uitgeroepen tot speler van het jaar door de supporters. Na een aantal mindere wedstrijden in het seizoen 2014-2015 werd Piet vervangen door Eloy Room, die het prima doet in het doel van Vitesse.

Het besluit van Vitesse om het contract van Velthuizen niet te verlengen komt niet als een verrassing. Vitesse wil al geruime tijd van de doelman af. Velthuizen is een van de grootverdieners uit de selectie van Vitesse. Velthuizen, 29 inmiddels, stond in totaal 240 keer in het doel bij Vitesse.

Clubs in het betaald voetbal moeten een aflopend contract voor 1 april opzeggen. Gebeurt dat niet, dan wordt het contract automatisch met een jaar verlengd.

Foto: Piet Velthuizen blundert op 24 oktober 2014 tegen NAC.

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Piet Velthuizen vertrekt bij Vitesse"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*