Platform ‘Arnhem zoekt collega’ helpt lokale werkzoekenden aan baan

In de afgelopen maanden hebben al 12 werkzoekenden een baan gevonden via het platform Arnhem zoekt collega dat in maart dit jaar werd opgericht. Arnhem zoekt collega geeft talentvolle uitkeringsgerechtigden die op zoek zijn naar een baan de kans zichzelf te presenteren op het platform.

Het gaat om werkzoekenden met een uitkering op basis van de participatiewet en om kandidaten die in aanmerking komen voor de banenafspraak. Arnhem zoekt collega bevat een uitgebreide database van enthousiaste werkzoekenden uit de regio Arnhem die per direct kunnen beginnen.

Wilco Polman, projectleider van de gemeente Arnhem, is ontzettend blij met het al behaalde resultaat. Hij had niet verwacht dat het zo snel zou gaan: “Blijkbaar voorziet Arnhem zoekt collega in een behoefte van Arnhemse werkgevers in het MKB. De website is volgens de statistieken al bijna 20.000 keer bezocht. Dat zegt toch iets”.

Arnhem zoekt collega is een initiatief van de gemeente Arnhem in samenwerking met het Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland. De initiatiefnemers spelen daarmee in op het zichtbaar maken van deze groep werkzoekenden.

Arnhem telt zo’n 7.000 inwoners met een uitkering. Het is voor hen vaak moeilijk een betaalde baan te vinden. Niet in de laatste plaats omdat ze moeilijk vindbaar zijn voor potentiële werkgevers.

Daarnaast hebben steeds meer werkgevers sociale ambities en staan zij open voor het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het aannemen van een talentvolle uitkeringsgerechtigde kunnen zij vormgeven aan deze ambitie.

Foto: dewereldmorgen.be.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Platform ‘Arnhem zoekt collega’ helpt lokale werkzoekenden aan baan"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*