Presentatie nieuwe ontwerpen Museum Arnhem donderdag in CASA

Museum Arnhem gaat komende jaren flink op de schop. Het museum wordt vernieuwd en er wordt een nieuwe vleugel aan het gebouw toegevoegd om meer expositieruimte te creëren.

Komende donderdag, 9 juni, presenteren vijf verschillende architectenbureaus hun ontwerp voor het museum in Showroom Arnhem.

Er wordt al lang gesproken over de toekomstplannen van het museum. Nadat het Kunstencluster in de Rijnboogplannen werd afgeblazen, heeft de gemeente 12 miljoen euro beschikbaar gesteld om het museum op haar huidige locatie te vernieuwen en uit te breiden.

Vijf gerenommeerde architectenbureaus zijn geselecteerd om een ontwerp te maken. Komende donderdag worden die overdag in besloten kring voor de selectiecommissie gepresenteerd. De publiekspresentatie wordt ’s avonds door CASA in Showroom Arnhem gehouden.

De selectie van het ‘winnende’ ontwerp verloopt identiek aan de keuze voor het nieuwe filmhuis op het Kerkplein enige maanden geleden: een selectiecommissie maakt aan de hand van de ingediende ontwerpvisies een definitieve keuze.

De vijf bureaus die donderdag hun ontwerp presenteren zijn niet de minsten. De architecten zijn:

Benthem Crouwel Architects; Benthem Crouwel is vooral bekend van de uitbreiding van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit architectenbureau ontwierp eerder ook onder meer De Pont in Tilburg en het Bergbau Museum in Bochum.

Cruz y Ortiz Amsterdam; Dit architecenbureau maakt een ontwerpvisie in samenwerking met Laura Alvares architecture. Het Spaanse Cruz y Ortiz ontwierp woningen voor het Java-eiland in Amsterdam en was betrokken bij de restauratie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Happel Cornelisse Verhoeven i.s.m. DRDH Architects; Dit architectenbureau was verantwoordelijk voor renovatie en nieuwbouw van Museum De Lakenhal in Leiden. Het ontwerp verbindt volgens het museum ‘heden en verleden op intelligente wijze’ en is tegelijkertijd ‘eigentijds en eigenzinnig’.

Kraaijvanger Architects i.s.m. Krft en Kokke Designer; In museumland heeft het bureau zijn sporen verdiend met het ontwerp voor de transformatie en uitbreiding van het Dordrechts Museum.
Kraaijvanger werkt samen met het jonge bureau Krft en de Arnhemse ontwerper Ruud-Jan Kokke, die zich naast productontwerp ook richt op de interieur en de (her)inrichting van de openbare ruimte.

SeARCH.nl; In Nederland realiseerde SeARCH onder meer het Cultuurcluster in Roombeek. Een voormalige textielfabriek is getransformeerd tot een complex voor culturele instellingen als Museum Twentse Welle, gecombineerd met woningen en appartementen.

De presentatie van de ontwerpen voor Museum Arnhem begint donderdag 9 juni om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Presentatie nieuwe ontwerpen Museum Arnhem donderdag in CASA"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*