Presiklife: samenleven in Presikhaaf

In de wijk Presikhaaf is een jaar geleden het initiatief ‘Presiklife’ door Marianne van de Poll van start gegaan. Marianne is jobcoach, maatschappelijk werker en projectleider van ‘Presiklife’. Het begon met een sociaal tweedehands kledingproject en een ontmoetingsplek met gratis koffie en thee voor buurtbewoners. Dat wordt zo laagdrempelig als mogelijk gehouden.

De missie van ‘Presiklife’ is om een hand uit te steken naar mensen in nood die vaak kampen met problematiek op het gebied van armoede, laag geletterdheid en eenzaamheid. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met relevante netwerken in de wijk zoals Resto van Harte, Leger des Heils, Wijkteam Presikhaaf, het Kwartiermakersoverleg en stichting Oase.

Presiklife biedt mensen, ongeacht hun achtergrond of afkomst, de mogelijkheid om te kunnen herstellen of deel uit te maken van de projecten die hun interesse hebben. Iedereen is welkom als bewoner van Arnhem of daarbuiten om daarmee kennis te maken. Doelgroep van het project zijn langdurig werklozen, (oudere) werkzoekenden, daklozen, anderstaligen, mensen rond de armoede grens en moslimvrouwen.

De tweedehands kledingwinkel en ontmoetingsplek is geopend op de eerste en tweede vrijdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur. Daarnaast is er vanaf 9 oktober in samenwerking met Resto van Harte een ‘soep-café’ met maaltijdsoep voor € 0,50 op elke tweede en laatste zondag van de maand van 12:30 tot 13:15 uur. Iedere woensdag wordt er van 10:00 tot 12:00 uur Nederlandse les gegeven. Meer projecten komen er in samenwerking met anderen nog aan.

Presiklife zit in het pand naast de Oase op de Bethaniënstraat 3.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Presiklife: samenleven in Presikhaaf"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*