Rijdende keuken Broek in de Pan eindigt bij de Blokhut

De afgelopen weken heeft een rijdende keuken drie dagen in de week op meerdere locaties gestaan in het Arnhemse Broek. Na vijf weken eindigt Broek in de Pan haar tournee op zaterdag 21 april bij Playground de Blokhut op de Le Mairehof. Alle gastkoks verzorgen nog één maal hun favoriete recept dat ze voor buren hebben bereid, in een parade trekken zij door de wijk naar de eindbestemming waar zij om 16.30u muzikaal zullen worden onthaald. De mobiele keuken rondt af, de vaste keuken van de Blokhut wordt onder het genot van een gratis hapje en een drankje feestelijk geopend.

Tournee

Broek in de Pan heeft veertien fantastische middagen beleefd op verschillende inspirerende pleinen van het Arnhemse Broek. Iedere middag was er een andere gastkok die iets lekkers maakte met behulp van verhalenkok Yvonne. Hun verhalen werden ter plekke verwerkt in liederen van muziekkok Wim en een Elfje (gedichtvorm). De rijdende keuken is ondertussen beplakt met portretten van alle gastkoks en de voor hen gemaakte gedichtjes. Buurtbewoners van alle leeftijden kwamen ondertussen van het tafereel mee genieten, luisteren, gratis smikkelen en ontmoeten. Zij pakten zelf steeds een grotere rol: eerst kwamen ze proeven, daarna zelf koken en uit eindelijk werden zij een van de koks in de wekelijkse soepkeuken van de Blokhut.

Vrijdagsoep in de Blokhut

Hoe smaakte het Arnhemse Broek? Linzensoep, pasta’s, pannenkoeken, maaltijdsalade, bulgur, kip met boontjes, komkommersoep; we proeven die enorm diverse smaken allemaal nog één keer op zaterdag de 21e. Door de keuken te openen van de Blokhut, heeft het terrein nieuw leven ingeblazen gekregen. Op 18 en 25 mei staat daar door bewoners gemaakte soep klaar, waar je tussen 15.30u en 17.30u voor 50 cent van kan komen proeven. Tot de zomervakantie zal de Vrijdagsoep iedere twee weken worden georganiseerd, daarna zal de Blokhut over een buitenkeuken beschikken wat naast soep nog veel meer mogelijkheden biedt!

Programma

De Facebookpagina www.facebook.com/broekindepan is de afgelopen periode met de rijdende keuken mee op tournee gegaan, verhalenkok Yvonne hield er ook een dagboek bij. Op zaterdag 21 april kunnen we de parade van de veertien gastkoks en de rijdende keuken vanaf 15.30u door de wijk verwachten(vertrek vanaf de Symfonie). Om 16.30u komt de bonte stoet aan bij de Blokhut, waar iedereen een gratis drankje krijgt bij ontvangst. Iedereen is daar welkom, de favoriete maaltijden van de koks zijn ook gratis!

Broek in de Pan is een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem, participatiewerk Rijnstad, de Gemeente Arnhem en natuurlijk de bewoners van het Arnhemse Broek.

 

Reacties