Schuifelen en snuffelen tijdens de Hommelsemarkt

Traditioneel vindt op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, de Hommelsemarkt plaats. Oorspronkelijk werd de markt alleen op de Hommelsestraat en een deel van de Hommelseweg georganiseerd, maar de markt is inmiddels behoorlijk uitgegroeid. De Hommelsemarkt beslaat inmiddels in totaal twee kilometer kramen en loopt van de Van Muylwijkstraat tot aan de Graaf Lodewijkstraat.

Wie langs alle kramen wil lopen, moet minstens twee uur uittrekken. Misschien nog wat langer zelfs, want het weer belooft komende donderdag erg prettig te zijn, met zon en temperaturen tot 18 graden. Dat betekent dat het voetje voor voetje schuifelen wordt langs de uitgestalde waren.

De Hommelsemarkt wordt sinds 1982 georganiseerd, met een knipoog naar de stoffenmarkt die hier tijdens de wederopbouw iedere week werd gehouden. Die stoffenmarkt legde begin jaren zeventig het loodje, maar toen de markt in 1982 bij het 750-jarig bestaan van Arnhem nog een keer gehouden werd, bleek dat een groot succes. Sindsdien is de markt een jaarlijkse traditie.

De markt is in de loop der jaren flink veranderd. Meer eten en drinken, meer allochtone ondernemers en meer maatschappelijke organisaties. De belangstelling voor de markt vanuit de kant van ondernemers blijft onveranderd groot. Ieder jaar staan er weer marktmensen op de wachtlijst omdat alle plekken vergeven zijn.

Foto: Arnhemnijmegencityregion.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Schuifelen en snuffelen tijdens de Hommelsemarkt"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*