Selectieprocedure invulling gebouw De Korenbeurs

Foto: François Labarbe

ARNHEM – De gemeente Arnhem heeft vandaag een ‘aanbesteding’ op TenderNed.nl gepubliceerd voor de invulling van het gebouw De Korenbeurs in 2018. Dit betreft niet een aanbestedingsplichtige opdracht maar de gemeente Arnhem wil met de publicatie een selectieprocedure starten voor een nieuwe invulling van de Korenbeurs.

De gemeente omschrijft de doelstelling van de selectieprocedure als volgt:

“De Korenmarkt en omgeving (Korenkwartier) zijn van oudsher hét uitgaansgebied van Arnhem. Om het gebied een nieuwe impuls te geven wordt o.a. gezocht naar een nieuwe invulling voor het gebouw de Korenbeurs. De huidige gebruiker is Focus Filmtheater Arnhem. Zij verhuist in het voorjaar van 2018 naar een nieuwe locatie.”

De gemeente is op zoek naar een koper voor het pand die ook zorgt voor een duurzame exploitatie. De koper zal rekening moeten houden dat de ondergrond van het pand in erfpacht wordt uitgegeven.

Deze ‘aanbesteding’ of selectieprocedure is gericht op een keuze voor een exploitant met ‘het beste idee’. In de eerste ronde wordt een selectie gemaakt op hoofdlijnen en de beste vijf ideeën kunnen in een tweede ronde worden uitgewerkt tot een definitief plan.

De sluitingsdatum om ideeën voor de eerste ronde in te dienen is 16 november 2017 om 10:00 uur. De uiteindelijke opdracht zal op 16 april 2018 in uitvoering moeten worden genomen.

Bron: TenderNed.nl

 

Reacties