Skatehal luidt (wederom) de noodklok

Als er niet snel een oplossing komt voor de financiële problemen, dreigt de skatehal in de Josephkerk gesloten te worden. Dit meldt Omroep Gelderland.

Sinds 2013 dient het bestuur van de Josephkerk OZB te betalen. Toen het gebouw nog in gebruik was als kerk, was de Josephkerk daarvan vrijgesteld. Het parochiebestuur wil de gehele OZB nu verhalen op de skatehal. Die laat echter weten dat zij dat niet kunnen betalen. Het parochiebestuur dreigt de skatehal daardoor op straat te zetten, aldus Collin Versteegh van de skatehal.

Versteegh heeft een noodkreet gestuurd aan de gemeenteraad waarin hij vraagt om duidelijkheid. Dat is niet voor de eerste keer. Het gedoe met de OZB is een jaarlijks terugkerend ritueel. Ook vorig jaar trok Versteegh al aan de bel wegens financiële problemen.
Sluiting werd, om precies dezelfde reden, eerder al voorkomen doordat de gemeenteraad de skaters 7.500 euro extra subsidie gaf.

Vorige maand was de skatehal in de Josephkerk nog in het nieuws nadat het parochiebestuur bekend maakte dat het samen met de gemeente Arnhem en zorginstellingen hier veertig woningen wil realiseren voor jongeren die begeleid moeten wonen.
Als die plannen concreet worden, moet de skatehal sowieso verkassen.

De skatehal in de Josephkerk is wereldberoemd. Artikelen en foto’s van skaters in de kerk verschenen onder andere in de Wall Street Journal en de New York Times.
De skaters kregen de kerk in 2012 als tijdelijke huisvesting. De kerk stond toen al jaren leeg. Het onderste deel van de kerk, de vroegere school, is in gebruik als kantoor door Omroep Gelderland.

Foto: Skatehal Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Skatehal luidt (wederom) de noodklok"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*