Snelle groei ‘Bliksem Vers’ dankzij crowdfunding

ARNHEM – Het begin van dit jaar geopende bezorgrestaurant Bliksem Vers kan snel doorgroeien dankzij een succesvolle ‘crowdfunding’ campagne. De eigenaren van Bliksem Vers, Armin Pillen en Reinard Harenberg, hebben beiden een grote passie voor koken.

En ze willen vers en verantwoord eten voor iedereen toegankelijk maken. Sinds de start dromen zij al van uitbreiding en de succesvolle crowdfunding campagne maakt dit nu mogelijk. Oprichter Armin: “Wij gaan nog een stapje verder dan Hello Fresh, we nemen je ook het koken uit handen.”

Succesvolle crowdfunding
Bijna 30.000 euro hebben de jonge ondernemers met hun campagne binnen korte tijd opgehaald:

“We kunnen nu verder groeien en hebben onder meer geïnvesteerd in extra koeling, een betere vaatwasser en stickers op onze scooters”, aldus Armin. Inmiddels werken naast de twee oprichters ook zeven bezorgers bij Bliksem Vers.

Het blijft niet bij Arnhem, het is de grote droom om over vijf jaar meerdere vestigingen door heel Nederland te hebben.

Bang voor vergelijkbare initiatieven zoals Foodora of Uber Eats zijn de heren niet:

“Wij zijn een bezorgrestaurant. Onze maaltijden zijn bedacht en gemaakt om warm bezorgd te worden. Dat is bij normale restaurants niet zo. Die laten gerechten bezorgen, die daar niet altijd geschikt voor zijn. Denk aan slappe frietjes of uitgedroogde, taaie biefstukken. Heerlijk in een restaurant maar eigenlijk niet geschikt om te bezorgen.”

Van evenementen naar verantwoord eten
Tijdens hun werk in de evenementenbranche, voor o.a. 8Bahn, hebben Armin en Reinard alle kant-en-klaarmaaltijden en bezorgservices leren kennen:

“Alle maaltijden uit de supermarkt kende ik inmiddels wel. Ik kon precies aanwijzen wat wel en niet lekker was”, aldus Armin over de periode dat hij regelmatig zes dagen per week op kantoor at.

Daar ontstond het idee om vers en verantwoord eten voor iedereen mogelijk te maken. Wat Bliksem Vers onderscheidt van anderen:

“Het bezorgen van verantwoorde, uitgebalanceerde maaltijden. De frituurpan komt er bij ons niet in.”

Bij Bliksem Vers is er keuze uit losse gerechten of een driegangenmenu. Van gegrilde kippenpoten, de huisgemaakte falafel of een heldere paddenstoelensoep. Wekelijks verandert het menu en komt er een nieuw gerecht op de kaart.

Bliksem Vers verzorgt daarnaast ook catering op locatie. Ontbreekt er iets op het menu? Ideeën voor nieuwe recepten zijn bij Bliksem Vers altijd welkom. Een mooi vernieuwend en succesvol Arnhems concept.

Reacties