Spijkerrok: muziekfestival voor een goed doel

Spijkerrok begon 15 jaar geleden in een studentenhuis. Er was een nieuwe stofzuiger nodig, de studenten kenden bands en een benefietfestival was geboren.

Anno 2016 is Spijkerrok uitgegroeid tot een volwassen festival. Maar het karakter van het oorspronkelijk festival is gebleven: een muzikaal feest voor een goed doel.

De opbrengst van het festival gaat dit jaar naar de vluchtelingen in de Koepel. De opbrengst komt ten goede aan een studiebibliotheek voor de bewoners.

Komende zaterdag, 9 juli, wordt Spijkerrok afgetrapt door de band Repaired Fade Out. heeft alles te maken met het goede doel van dit jaar. De band bestaat uit zeven Syrische vluchtelingen die elkaar in De Koepel in Arnhem hebben ontmoet en inmiddels als bandje aardig aan de weg timmeren.

Spijkerrok is naast maatschappelijke betrokken, vooral ook een muzikaal feest! Pop, rock, reggae, singer-songwriter, kindertheater, curieus coverwerk, electro, hiphop en gierende adrenalinerock tot slot. Uniek dit jaar: alle bands zijn geadopteerd door ‘gewone’ Arnhemmers en kleine, lokale ondernemers.

Spijkerrok wordt gehouden in Vrijstaat Thialf in het Spijkerkwartier. Voor kaarten, het programma en meer informatie:
Spijkerrok.com/

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Spijkerrok: muziekfestival voor een goed doel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*