Stichting Football Maties zoekt opslagruimte in Arnhem

Stichting Football Maties is op zoek naar nieuwe opslagruimte in Arnhem. De stichting heeft zich ten doel heeft gesteld andere stichtingen en organisaties te ondersteunen, die voetbal voor kinderen in ontwikkelingslanden gebruiken als middel om hen ‘Social Skills’ bij te brengen. Football Maties verzamelt om dat te realiseren zoveel mogelijk tweedehands voetbalschoenen, -kleding en -materialen in.

De Stichting heeft zijn oorsprong in Arnhem en had tot voor kort opslagruimte in Kantorengebouw De Enk aan de Tivolilaan 205 in Arnhem, een ruimte die per 31 maart moet zijn verlaten.

Oprichter Mark van Zon: “De hoeveelheid gebruikte materialen is dusdanig groot dat we uit ons jasje groeien. Op steeds meer plaatsen in Nederland worden oude, gebruikte voetbalschoenen ingezameld. Daarnaast krijgen we ook vaker complete outfits aangeboden van clubs, die om meerdere redenen van kleding wisselen. Ga maar na, clubs houden op te bestaan krijgen een nieuwe sponsor of introduceren een kledingplan. We hebben recent al kleding gekregen van FC Twente en Vitesse, maar ook van amateurclubs uit het hele land, zoals bijv. SV Grol, VRC Veenendaal, VV Vorden en Rood Wit’62 uit Helmond.

Die oude tenues zijn vaak van uitstekende kwaliteit omdat ze volgens strikte voorschriften worden gewassen en Football Maties kan ze goed gebruiken voor de projecten in de ontwikkelingslanden. We willen voorkomen dat we NEE moeten gaan zeggen tegen partijen die ons willen helpen onze doelstellingen te bereiken. Dat zou betekenen dat we minder kinderen kunnen helpen.”

Football Maties is een non-profitorganisatie, de financiële middelen zijn beperkt. “Wij hopen dat tegen het licht gezien van de kantorenleegstand bedrijven bereid zijn gratis ruimte aan de Stichting beschikbaar te stellen. We hebben circa 100 m2 nodig” Football Maties is te bereiken via info(at)footballmaties.com. Contactpersonen zijn Mark van Zon en Vincent Leenders.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Stichting Football Maties zoekt opslagruimte in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*