Talenten laten hun resultaten zien tijdens de Nacht van de Mode

Meester/Gezel project Klarendal: als leerlingen moeite hebben in het leerproces maar uitblinken in handwerk, en daarmee hun cijfers op kunnen halen

Drie meiden van VMBO ’t Venster vinden een aantal vakken op school maar moeilijk en stonden er slecht voor. Zij hebben de mogelijkheid gekregen om hun schoolresultaten te compenseren via het Meester/Gezel project in het Modekwartier van Klarendal: begin april startten de meiden Vicky, Angela en Siënna bij Chris Meijers Collectie, Mirte Engelhard Fashion en Studio Bolder, om in een 1 op 1 situatie de fijne kneepjes van het vak te leren; moodboard maken, ontwerpen, patronen tekenen, naaien. Een fantastische kans! Tijdens de Nacht van de Mode presenteren zij hun volledige zelfgemaakte outfits!

Gezel Vicky Geno (15) had direct duidelijke ideeën over wat ze wilde maken. Ze presenteert een simpele jurk met Afrikaanse elementen er in en een tekst er op (die verklapt ze nog niet). Chris Meijers: “Prachtig toch, als leerlingen moeite hebben in het leerproces maar uitblinken in handwerk, en daarmee hun cijfers op kunnen halen.”

Meester Mirte heeft samen met gezel Angela Haselhorst (15) gewerkt aan een outfit van een blouse met strass en een customized vintage jack. “Heftig, maar ik hou van dingen die op het randje zitten. Ik wil dat Angela van zichzelf een muze maakt. Want daar geloof ik in”, aldus Mirte. Angela vindt het best spannend om straks te gaan presenteren, maar is gegroeid!

Ook tussen meester Gregorie Bolder en gezel Siënna van Wordragen (16) klikt het goed. Gregorie: “Er zijn leerlingen die moeite hebben met school. Dan is de praktijk duidelijker. En er kan zo maar een talent tussen zitten!” De duurzame manier van werken met denim van Studio Bolder sprak Siënna erg aan en heeft o.a. een rok gemaakt volgens dat concept. Gregorie is ondertussen erg enthousiast over de gedurfde en gewaagde ideeën van Siënna.

Het project gebruikt de kracht van Klarendal door aan te sluiten op haar ambachtelijke, ondernemende identiteit. Nog nooit werden jongeren gekoppeld aan ondernemers in de wijk, waarmee nu een nieuwe verbinding wordt gelegd. Meester/Gezel is een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem, Studio Ryn en VMBO ’t Venster en richt zich op verduurzaming van het project.

Tijdens de Nacht van de Mode op zaterdag 10 juni zal het project – en dus de meiden – zich laten zien in Studio Klare Taal, Klarendalseweg 457. Iedereen is vanaf 19.00u van harte uitgenodigd.

Van juni tot en met augustus zijn de tentoonstellingskaders in het trappenhuis van Rozet ingericht vanwege het Fashion & Design Festival Arnhem, de dames hangen daar ondertussen ook tussen. Mis dat niet!

Volg de meesters en gezellen via Facebook @MeesterGezelKlarendal!

Tekst en beeld: Zefanja.nl

Foto: Siënna van Wordragen maakte een moodboard tijdens haar eerste ontmoeting met Gregorie in Studio Bolder

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties