Theaterladder

{

Op zaterdag 10 april speelde Klein Theater Doetinchem in het Theater van Puck in de Parkstraat de voorstelling Bemoeizucht van Paul Haenen. Door omstandigheden was een van de hoofdrolspelers een dag eerder bij de try out in Nijmegen achtergebleven. Daarom moest regisseur Jacolien Schepers op zaterdagavond nog snel de deuren langs om een invaller te ronselen.

Gelukkig ging het om een zwijgende rol, en hoefde de stand in alleen in de eerste scene veelbetekenend op de grond te liggen. De andere acteurs pakten de draad moeiteloos op en zorgden voor een sprankelende voorstelling.

‘Bemoeizucht’ gaat over de relatie van Peter en Marco, waar Peters ex Anke, haar moeder en een grote groep vrienden zich intensief mee bemoeit. Iedereen heeft zijn eigen redenen om het stel weer bij elkaar te willen brengen, of juist niet.

Terwijl de kijkers van tv serie Bloedverwanten zich halverwege de twaalf afleveringen beginnen af te vragen wanneer het afgelopen is met de relatievariaties, doet Klein Theater Doetinchem er met Bemoeizucht vrolijk een schep suïcidale neigingen bovenop.

Op 23 en 24 april is Bemoeizucht, in de oorspronkelijke bezetting met eigen ladder, nog te zien in Amphion Doetinchem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Theaterladder"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*