Arnhemse filosoof Dick Kleinlugtenbelt presenteert nieuw boek

Op donderdag 15 april presenteert de Arnhemse filosoof/socioloog Dick Kleinlugtenbelt – vers van de pers! – zijn nieuwe boek ‘Levenskunst: bevriend raken met jezelf en de ander’ in boekhandel ONGERIJMD.

De moderne mens is naarstig op zoek naar nieuwe relatievormen, zowel met zichzelf als met zijn omgeving. Wij ogen als rondvliegende meteoren zonder bindingen. Velen raken de grip op hun druk bezette zelf kwijt. We hebben moeite om betekenisvolle relaties met onszelf en met anderen aan te gaan. Dat is één van de kernproblemen van onze moderne tijd. De levenskunst reikt mogelijkheden aan om de zelfrelatie te versterken en waardevolle verbindingen aan te gaan. Levenskunst is de zorg voor een beheerste en bevriende relatie met onszelf en met anderen.

Welke omgang met het zelf en de ander stimuleert de levenskunst? Wat is het zelf? Welke levenskunsten of oefeningen zijn bruikbaar? Welke ethische arbeid wordt in zo’n oefening verricht? Wat is vriendschap? Deze vragen worden in het middendeel van het boek van Kleinlugtenbelt beantwoord met Socrates, Aristoteles, de Romeinse Stoa, Augustinus en de Montaigne. Het inleidende deel behandelt de filosofie en bouwstenen van de hedendaagse levenskunst. Het slotdeel gaat over levenskunstethiek en een herwaardering van het centrale thema van dit boek: vriendschap.

Wanneer? donderdag 15 april, aanvang 20.00 uur
Waar? ONGERIJMD, Nieuwstad 38, Arnhem.
Entree? gratis. Vanwege de verwachte grote belangstelling is het aan te raden je van tevoren aan te melden. Dit kan in de boekhandel, telefonisch (445 87 58) of per e-mail.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse filosoof Dick Kleinlugtenbelt presenteert nieuw boek"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*