Toegangspoortjes Arnhem Centraal gaan dicht

Even doorsteken van het centrum naar Sonsbeek via het station of iemand uitzwaaien op het perron is er binnenkort niet meer bij. De toegangspoortjes op Arnhem Centraal gaan dicht. Dat meldt Omroep Gelderland.

Om te kijken of het systeem werkt, zijn de poortjes in de perrontunnel vandaag al gesloten. Ook morgen wordt gekeken of de toegangspoortjes werken. Over twee weken, op maandag 20 juni, gaan de poortjes definitief dicht.

Het is dan alleen mogelijk om op de perrons te komen door bij de NS of Breng/Arriva in te checken met een OV-chipkaart. De NS wil zwartrijden tegengaan met de toegangspoortjes.

Toegangspoortjes zijn inmiddels al op 58 stations in Nederland in gebruik. Eind dit jaar moeten dat er meer dan 70 zijn.

Gemeente is tegen
De gemeente Arnhem is geen voorstander van de toegangspoortjes. Voormalig wethouder Alex Mink en wethouder Gerrie Elfrink lieten de NS in 2014 weten dat zij het gebruik van het station als doorgaande route in stand wilden houden.

“Als NS die poortjes per se wil, dan worden ze geplaatst zonder de medewerking van de gemeente Arnhem”, zei Elfrink in 2014 tegen de Gelderlander. “Je moet het de mensen niet moeilijker maken, maar juist gemakkelijker.”

Volgens Elfrink maken de toegangspoortjes de situatie voor passanten op Arnhem Centraal veel te ingewikkeld.

Foto: Omroep Gelderland.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Toegangspoortjes Arnhem Centraal gaan dicht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*