Unieke kunstveiling ‘Hemelbestormers’

Tot en met 21 september is in het CBKArnhem de tentoonstelling Hemelbestormers te zien. Geen schilderijen, zeefdrukken of beelden maar utopie?n onder glazen stolpen en in bollen.
Vierenzestig kunstenaars, vormgevers en architecten geven hier hun visie op utopie en geloof in een nieuwe wereld of een betere samenleving. Daarmee sluit de expositie aan bij het thema van de beeldententoonstelling Sonsbeek: ?Grandeur?.

De kunstenaars moesten wel rekening houden met een beperking. Hun bijdrage moest kunnen worden geplaatst in een glazen stolp of doorzichtige bol. ?Hemelbestormers? is op deze manier een zeer gevarieerde expositie geworden met vele gezichtpunten en met veel interpretaties van het begrip utopie.

Vertrekpunt van de tentoonstelling Hemelbestormers is de toren van Tatlin, de Russische kunstenaar die begin 1900 zijn gekromde toren op wielen in een processietocht door Moskou liet gaan. De toren stond symbool voor het geloof in de nieuwe mens, een nieuwe utopische ideologie, een nieuwe en rechtvaardige samenleving (wereld) en het geloof in een nieuwe politiek en maatschappelijk bestel.

Plaats een bod en kom in het bezit van een uniekkunstwerk.
Wil je in het bezit komen van een van de werken dan kun je t/m 21 september bieden op de bol of stolp van jouw keuze. De afbeeldingen van de werken waar op geboden kan worden vindt u op het veiligsprogramma van CBKG
Niet alle werken die te zien zijn in de tentoonstelling zijn beschikbaar voor de veiling. Om een goed beeld te krijgen van het werk van jouw keuze kun je het beste de tentoonstelling komen bekijken.

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 ? 17.00 uur
CBKArnhem, Kortestraat 27 Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Unieke kunstveiling ‘Hemelbestormers’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*