Urban Photo Collective gaat van start in Arnhem

{

Goed nieuws voor alle fotograferende Arnhemmers (zowel amateurs als professionals): vanaf deze maand gaan we in Arnhem van start met het Urban Photo Collective.

Het Urban Photo Collective is begonnen in Rotterdam en ondertussen verspreid het initiatief zich over verschillende steden in Nederland. In Amsterdam en Den Haag is er ondertussen ook een club actief en vanaf september sluit Arnhem zich ook aan. Urban Photo Collective is ontstaan vanuit een groep op de internationale fotosite Flickr. Fotografen daar besloten af & toe samen op pad te gaan om te fotograferen.

Initiatiefneemster Thamar Kiemel vertelt over het ontstaan van het Urban Photo Collective

“Drie jaar geleden begon ik met het organiseren van fotomeetings, ik merkte dat mensen in mijn omgeving mooie camera’s kochten, maar ze alleen maar op vakantie uit te kast haalden. Zonde, want er is zoveel leuks om je heen te vinden. Fotograferen is toegankelijk én prikkelt je creativiteit.

Publiciteit
‘Het begon heel klein. Waren we in 2006 nog met drie of vier fotografen, tegenwoordig staan er meer dan 150 mensen op de mailinglijst en organiseren we meetings in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en nu dus ook in Arnhem (en later dit jaar ook in Utrecht). Het is erg leuk om te zien dat zo’n initiatief ook in de publiciteit komt. In 2007 werd er al een artikel aan besteed over fotogroepen in Rotterdam in NL10. Mensen bloggen er over en ondertussen begint de groep al aardig naam te maken.

We ontmoeten ook Internationale groepen. Zo zijn we met een fotogroep uit Zaragoza in Brussel op pad geweest. Ik denk dat de kracht van het succes ligt in het feit dat de groep heel toegankelijk is, iedereen die zin heeft kan mee, geen aanmelding en geen eisen aan je gear, al kom je met je mobiele telefoon, het gaat om de fun!

Thema’s
Elke maand hebben we een thema; De thema’s probeer ik altijd leuke namen te geven als “Model Madness”, “Winterwind Southside”, “Tourist Hunting Season” en “City of Contrast”. Dat spreekt tot de verbeelding. Elke zomer is er een special met professionele modellen, dat is ook altijd de drukst bezochte meeting. Alle meetings en fotoslideshows zijn te vinden op Urban Photo Collective.”

Urban Photo Collective Arnhem
Bij Arnhem Direct hadden we het al een aantal keren gehad over hoe we wat meer interactie met fotograferende Arnhemmers konden bewerkstelligen. We kunnen natuurlijk op eigen houtje iets gaan verzinnen en optuigen, maar aansluiting zoeken bij het Urban Photo Collective leek ons een veel beter plan, omdat we hiermee ook de mogelijkheid creëren om kennis, ervaringen, informatie en inspiratie uit te wisselen met fotografen uit andere steden.

De eerste meeting van het Arnhemse Urban Photo Collective is op zaterdagmiddag 26 september a.s. Het (landelijke) thema van deze maand is ‘Are you afraid of heights’. Naast de (glazen lift in de) Eusebiuskerk, zijn er de laatste jaren in Arnhem natuurlijk veel meer gebouwen gekomen die onmiddellijk tot de verbeelding spreken met zo’n thema. De exacte begintijd en startlocatie wordt nog bekend gemaakt.

Meedoen met het Urban Photo Collective is gratis en laagdrempelig. We doen niet aan aan- en afmelden. Als je meewilt, zorg je gewoon dat je er bent op afgesproken datum/tijdstip/locatie.

Wil je op de hoogte gehouden worden door het Arnhemse Urban Photo Collective, stuur dan een mail met in het onderwerp ‘maillijst Urban Photo Collective Arnhem’. Kartrekkers van de Arnhemse groep zijn Tom Roelofs, Marco Derksen en Gerjanne Tiemens.

Foto: Thamar Kiemel

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Urban Photo Collective gaat van start in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*