Van Nijmegen naar Arnhem in de Nacht van de Vluchteling

Wereldwijd zijn 60 miljoen mensen op de vlucht. Het nieuws wordt dagelijks beheerst door beelden van hen die alles achter zich laten in de hoop elders een beter leven te krijgen. Komend weekend is de zesde editie van de Nacht van de Vluchteling, een wandelevenement onder auspiciën van Stichting Vluchteling.

Naast het vaste traject tussen Rotterdam en Den Haag is dit jaar voor het eerst ook een 40 kilometer lange wandeltocht uitgestippeld tussen Nijmegen en Arnhem. De start is bij Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, eindpunt zondagmorgen is Luxor Live in Arnhem. De belangstelling is dit jaar overweldigend, het maximale aantal deelnemers voor de tocht tussen de beide Gelderse steden is met 1.000 bereikt.

De geboren en getogen Arnhemse Marjolein Langen is een van de wandelaars die zaterdag in de Nacht van de Vluchteling de 40 kilometer gaat afleggen. “Ik hoop met het lopen van de Nacht van de Vluchteling op mijn eigen wijze een bijdrage te kunnen leveren aan het bieden van hulp aan de tallozen die geboortegrond hebben moeten verlaten. De tijden blijken niet te zijn veranderd, want net als in de Tweede Wereldoorlog zijn miljoenen mensen op de vlucht. Van huis en haard verdreven en dat is vergelijkbaar met de ervaringen van mijn familie in september 1944 toen de Slag om Arnhem heeft plaatsgevonden.

Het Duitse opperbevel beval de complete evacuatie van de bevolking van Arnhem en omstreken. Mijn vader was een van de vluchtelingen die na een barre tocht met een trekschuit uiteindelijk in Erica (Drenthe) terecht kwam, waar hij en zijn familie (acht personen) belangeloos door de plaatselijke bevolking werden opgevangen. Wanneer dat niet was gebeurd, was ik er niet geweest en dat is voor mij een belangrijke motivatie om deel te nemen aan de Nacht van de Vluchteling.”

Hoewel Marjolein haar streefbedrag al heeft gehaald, kan er nog altijd worden gedoneerd via de site van de Nacht van de Vluchteling door op haar profiel te klikken: https://www.nachtvandevluchteling.nl/marjoleinlangen. “Wellicht voelt elke bijdrage als een druppel op een gloeiende plaat, maar bedenk: iets voor een ander doen is echt de moeite waard!”

 

Disclaimer redactie: Vincent Leenders is de partner van Marjolein Langen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Van Nijmegen naar Arnhem in de Nacht van de Vluchteling"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*