Verbinding centrale thema Ome Joop’s Tour 2019

De 69e editie van Ome Joop’s Tour zit er alweer op. De organisatie had in het kader van de 75-jarige herdenking rondom Market Garden een route uitgestippeld die de deelnemers langs diverse plaatsen bracht die ertoe hebben gedaan tijdens de Slag om Arnhem.

Het peloton telde dit jaar kinderen met maar liefst achttien verschillende nationaliteiten. Een ploeg met vier Poolse deelnemers en een ploeg van acht Duitse kinderen uit Kalkar, tevens een van de etappeplaatsen, sprongen daarbij het meest in het oog. De verbinding met Market Garden kreeg al op de verzameldag gestalte, op het moment dat na de traditionele inschrijving de karavaan naar Oosterbeek vertrok voor een bijzondere ceremonie op de Airborne begraafplaats en een bezoek aan het Airborne-museum.

Het bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon aan het eind van de tour maakte de thematische cirkel rond. Voor het nodige vertier is dit jaar een bezoek gebracht aan De Spelerij in Dieren, Apenheul, Dolfinarium, Wunderland en traditioneel op de rustdag, De Efteling.

De extreme weersomstandigheden brachten de organisatie ertoe de etappe tussen Harderwijk en Barneveld te schrappen en vanuit datzelfde Barneveld extra vroeg te vertrekken naar Tiel, waar op de velden van vv TEC in allerijl waterspelen waren georganiseerd.

Ome Joop’s Tour beleefde woensdagmiddag 31 juli in beeld en geluid van KTJ Entertainment een spectaculaire finish in Sporthal Valkenhuizen. De organisatie is inmiddels alweer begonnen met de voorbereidingen voor de 70e editie die zal worden gefietst van zondag 26 juli tot en met woensdag 5 augustus 2020.

 

Reacties