Versterking van de regio door het versterken van individueel talent

Esther Gietemans (Olympia Uitzendbureau Arnhem) en Ronald Verhaaf (Team3.0) helpen beiden mensen naar werk. De een door als Franchise Ondernemer de ideale match tussen kandidaat en werkgever te vinden. De ander door als medeoprichter en trainer van een social enterprise werkzoekenden te begeleiden naar een goed gemotiveerd persoonlijk plan met een heldere focus.

Ze raakten enige tijd geleden aan de praat over hun eigen werk, ontdekten hoe dat op elkaar aansloot en startten een samenwerking. In het kader hiervan vindt op dinsdagavond 16 juni een eerste gezamenlijke workshop plaats, die gratis bij te wonen is voor iedereen die ingeschreven staat bij Olympia. Locatie: Velperplein 17.
In onderstaand dubbelinterview vertellen Esther en Ronald onder andere over het belang van duurzame inzetbaarheid, wat ze daaraan bijdragen en hoe het ontplooien van individueel talent een positief effect heeft op de omgeving.

Ik spreek Esther Gietemans en Ronald Verhaaf op dinsdagmiddag 9 juni in de Olympia vestiging. Nog voordat de eerste vraag gesteld is komt het aantal deelnemers aan de workshop in de week erna ter sprake. Het blijken er op dat moment al 18 te zijn. Vanwege de capaciteit van de trainingsruimte wordt bij meer dan 20 aanmeldingen een tweede workshop overwogen. Een enthousiast begin van een leuk tweegesprek.

Willen jullie eerst iets vertellen over de kenmerken van jullie zakelijke activiteiten: wat betekent het om Franchisenemer bij een uitzendorganisatie te zijn en hoe verschilt dat van een social enterprise?
Esther: Ik ben zelf ondernemer, altijd proactief bezig en op zoek naar commerciële kansen of creatieve oplossingen, net zoals mijn klanten dat doen. Dit is mijn toko, inclusief alle personele aangelegenheden, juridische en arbeidsrechtelijke aspecten. Als ik iets niet goed doe voel ik zelf de pijn. Die ervaring en manier van kijken neem ik mee in het contact met potentiële klanten. Dat is toch anders dan als je alleen uitvoerder bent binnen een grote uitzendorganisatie.
Ronald: Team3.0 is ook een onderneming maar dan eentje zonder financieel winstoogmerk en met een sociale doelstelling, zoals het ondersteunen van maatschappelijke projecten. We verdienen ons geld met het ontwikkelen en geven van trainingen, bijvoorbeeld in het kader van re-integratie trajecten en teamoptimalisatie. Zo houden we ‘onze eigen broek op’, wat wil zeggen dat we niet afhankelijk zijn van subsidies.

Wat is de toegevoegde waarde van jullie samenwerking?
Esther: Ik herkende in het verhaal van Ronald veel van het ‘waarom’ ik mijn werk doe. Ik geloof er echt in dat door continue te ontwikkelen, te verbeteren en te streven naar verbinding resultaat oplevert voor alle betrokkenen. Dat is waar ik dagelijks binnen de bedrijfsvoering mee bezig ben en daar krijg ik heel veel energie uit. Ik ben Lean-gecertificeerd en organiseer trainingen voor mijn medewerkers, deel ik kennis met relaties en prospects. Net zo belangrijk zijn natuurlijk onze kandidaten, en daar lagen nog mogelijkheden. Ik geloof dat in iedereen een bepaald talent schuilt, dat soms alleen nog boven water moet worden gehaald. Ik wil die kandidaten iets meegeven waardoor ze beter koers en richting vinden. Zo’n benadering is voor veel uitzendbureaus nieuw. Daarover kwamen Ronald en ik in gesprek.
Ronald: En dat sloot dus prachtig aan. Wij kunnen met onze ervaring helpen invulling te geven aan wat Esther haar kandidaten wil bieden. Team3.0 begeleidt werkzoekenden en reïntegratieklanten in hun ontdekkingstocht naar een compleet en stevig zelfbeeld, wat uitmondt in een persoonlijk plan waarmee ze hun doelen gerichter gaan nastreven. Zoals het vinden van werk. Op onze beurt vinden wij het natuurlijk prachtig om een partner te hebben als Olympia, die daadwerkelijk naar arbeid bemiddelt vanuit dezelfde visie en waarden als Team3.0. Het staat de deelnemers aan onze trainingen uiteraard vrij om zich wel of niet bij het uitzendbureau aan te sluiten.
Esther: Uiteindelijk laat je de MKB-klant, of welke relatie in Arnhem ook, zien wat er door zo’n samenwerking tot stand kan komen. Dat kandidaten met een persoonlijk plan komen dat dieper gaat dan alleen een normale CV en motivatiebrief. Als iemands drijfveren en intenties helder zijn, heb je handvatten om het talent d√≠e dingen te laten doet waar zowel zijn passie als kwaliteiten liggen. Met grotere motivatie en duurzame inzetbaarheid tot gevolg. Niet alleen wijzelf maar ook steeds meer relaties in onze omgeving geloven in deze aanpak.

Is er iets dat jullie beslist nog genoemd willen hebben?
Esther: Klanten zeggen wel eens dat ik me te bescheiden opstel, terwijl ik het gewoon liever in de praktijk wil laten zien. Wie zijn wij nou echt, daar gaat het mij om. Mijn visie is breder dan alleen mijn kandidatenbestand, het gaat mij er ook om dat deze regio sterker wordt ten opzichte van het westen.
Ronald: Ja daar hebben we het ook over gehad. Zodra mensen hun talent ontdekken en in hun kracht staan, heeft dat een positieve uitstraling op hun omgeving. Talent dat in zijn flow zit toont zich eigenlijk altijd dienstbaar aan een ander. Dus hoe klein ook, de bijdragen die wij leveren maken het hier mooier en aantrekkelijker.

Tot slot, wat kunnen Olympia en Team3.0 van elkaar leren?
Esther: Dat we dus beiden wel wat minder bescheiden mogen zijn. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in dat talentprofiel en persoonlijke plan dat jullie met de deelnemers opstellen.
Ronald: Van jou en Olympia kunnen we denk ik op commercieel gebied en organisatorisch nog veel leren. Vooral omdat we met Team3.0 ook in meerdere steden aan de slag willen. Maar hoe dat precies vorm krijgt weten we nog niet.
Esther: Goh, daar heb ik eigenlijk nog niet eerder in onze gesprekken bij stilgestaan maar ik heb jarenlang ervaring als Franchise Manager en Formule Manager opgedaan. Dus mocht je over deze organisatievormen wat meer willen weten dan klop je maar aan.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Versterking van de regio door het versterken van individueel talent"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*