Vijfde ronde Arnhemse voetbalamateurs

Een compleet programma dit weekend in de omgeving van Arnhem, waar de vijfde speelronde werd afgewerkt. Op zaterdag versloeg ESA op Rijkerswoerd in 3A Dodewaard met 4-2. ESCA was in 4A kansloos in de uitwedstrijd bij Uni VV: 6-0. Drie clubs kwamen in actie in 4B. De beide bewoners van De Bakenhof bleven met lege handen achter, Arnhemia verloor thuis met 1-4 van Redichem, terwijl Sportclub Oranje haar meerdere moest erkennen in de uitwedstrijd bij DVOV: 3-1 voor de gastheren. Elsweide bleef op een 100%-score staan dankzij een 1-3-overwinning bij Ostrabeke.

Op zondag boekte FC Presikhaaf in 3D een knappe 1-0-zege op Rood Wit. De winnende treffer kam op naam van Pasquinel Minkman. SML was met dezelfde cijfers in 3C succesvol in en tegen Eibergen: 0-1 voor de Arnhemmers.

In 4F stonden opnieuw twee duels tussen de Arnhemse verenigingen onderling op het programma. De zuidelijke derby tussen Sportclub Oranje en AZ2000 eindigde in een 1-2-zege voor de bezoekers. Eendracht kreeg bezoek van Arnhemse Boys Schuytgraaf en moest toezien hoe de punten naar de bezoekers gingen: 0-3. MASV haalde fors uit tegen Elistha: 7-1. VDZ moest genoegen nemen met een punt in Ede tegen Fortissimo. De Arnhemse treffers kwamen op naam van Tijs Bergevoet en Victor Eemnes. Eldenia tenslotte moest een 2-0-voorsprong bij de rust prijsgeven tegen ONA’53 in Wageningen, ondanks het feit dat de ploeg een helft met een man meer speelde. De Arnhemse treffers kwam op naam van Sivan Kornmann (penalty) en Kevin Peters.

Arnhemia kwam in 5D niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij GSV’38 in Giesbeek. In 5E kreeg De Paasberg bezoek van Valburg. Het gelijkopgaande duel kende na 90 minuten een stand van 2-2, met treffers van Anwar Chikri (penalty) en Marvin Verstegen. Elsweide kreeg bezoek van koploper FC Jeugd uit Ede en dat bleek een ongelijke strijd. De bezoekers wonnen met 2-6, de treffers voor de thuisclub werden gemaakt door Erwin van de Burgt en Koray Usar.

De topper in 6F tussen ESCA en OVC’85 op Valkenhuizen werd door de thuisclub overtuigend gewonnen met 5-2.

Met dank aan Wim van Koppenhagen (De Paasberg) voor de aanvullende informatie.