Vissensterfte na schoonmaakactie Elderveld

Tijdens schoonmaakwerkzaamheden in de sloten van Elderveld zijn tientallen vissen overleden. Naast dit tragische feit zorgde de sterfte ook nog eens voor enorme stankoverlast.

vorig jaar ook al

Fractievoorzitter Leo de Groot van de Partij voor de Dieren stelde hier mondelinge vragen over aan wethouder Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks). Vorig jaar was er een soortgelijk incident waar de partij al melding van maakte. Destijds werd erop aangedrongen om te zorgen voor zorgvuldige uitvoering en goede communicatie tussen de gemeente en de waterschappen, die in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de werkzaamheden. Er is verzocht om actie- en communicatieplannen, maar dat vonden de raad en het college volgens de PvdD overbodig.

zorgen dat dit nooit meer gebeurt

Politiek verslaggever Huibert Veth sprak met Leo de Groot. Hij zei het volgende: ‘Het is helaas dit jaar maar ook vorig jaar gebeurd dat bij het schoonmaken dusdanig veel grond omhoog gekomen is waardoor de vissen gestorven zijn. Er zijn ook vissen uitgebaggerd en op de kant beland. Wij vinden dat de uitvoerders hierop aangesproken moeten worden en dat de gemeente hier wel degelijk een rol in zou moeten spelen. Dit is onze stad, daar wonen onze burgers en daar heeft Arnhem natuurlijk wel wat over te zeggen. De wethouder moet er werk van maken om te zorgen dat dit nooit meer gebeurt. Als mensen bellen met de mededeling dat er vissen dood liggen te gaan moet er snel geschakeld worden. Soms kan het waterschap dan ook nog vissen redden.’

Dit is een productie van RTV Arnhem.

Reacties