Vitesse kan Ajax niet stoppen: 0-1

Vitesse-Ajax is zondagmiddag in Gelredome in een 0-1-overwinning geeindigd voor de gasten. Davy Klaassen, man van de wedstrijd voor de Amsterdammers, tekende voor het enige doelpunt, halverwege de eerste helft. Het duel was niet goed, maar boeide wel.

De kansen waren aan beide zijde beperkt. De grootste aan Vitesse-kant was voor Adnane Tighadouini, hij zag zijn inzet met de voeten gekeerd door Onana, de voortreffelijke doelman van de Amsterdammers. Niet veel later stond de 0-1 op het scorebord. Milot Rashica werd wel/niet onderuit gehaald, Kevin Blom floot in ieder geval niet en via Davy Klaassen, Nick Viergever en Armin Younes counterden de gasten vlijmscherp naar de voorsprong. Aanvoerder Davy Klaassen gaf het laatste zetje. Vitesse kreeg nog een kans op de gelijkmaker na een vrije trrap van Lewis Baker, Matt Miazga kwam in vrijstaande positie net niet goed uit. Nick Viergever raakte met een van richting veranderde voorzet de lat. De 0-1 was ook de ruststand.

Na de thee pakte Vitesse de zaken voortvarender aan. Ricky van Wolfswinkel zag uit een corner een kopbal op de lijn gekeerd worden door Davy Klaasen, een bal van Matt Miazga strandde in een woud van Amsterdamse lichamen. Ajax zette er niet veel tegenover, Nathan volleerde maar net naast. Een kwartier voor tijd haalde Navarone Foor, opnieuw met een zwakke invalbeurt, op domme wijze Hakim Zyiech, zo goed als onzichtbaar, onderuit. Davy Klaassen zag zijn penalty gestopt door Eloy Room, het was de eerste elf meter die Room wist te keren.

In het laatste kwartier bracht Henk Fraser nog Alexander Buttner en Mukhtar Ali, maar tot echt grote kansen kwam Vitesse niet meer. Het eindsignaal kwam, derhalve met de 0-1. Jammer voor ons Vitesse-supporters, de strijd om de landstitel blijft onverminderd spannend. Vitesse verloor voor de tweede keer op rij in het eigen Gelredome.

Eerdere wedstrijden tussen Vitesse en Ajax die ik zag in Gelredome:

Reacties