Actie voor betere werkomstandigheden Primark

Paul Tang en John Kerstens (Foto: Harry Gerritsen)

ARNHEM – Tweede Kamerlid John Kerstens en Europarlementariër Paul Tang (PvdA) hebben vandaag samen met een groot aantal PvdA’ers actie gevoerd bij de Arnhemse vestiging van Primark.

Zij vroegen daarbij aandacht voor de slechte werkomstandigheden van het personeel. Daarover zijn bij vakbond FNV honderden klachten uit het hele land binnengekomen.

Daarbij gaat het om te hoge werkdruk, bij ziekte verplicht doorwerken en onredelijk management, wat ook bij de Primark in Arnhem aan de orde van de dag lijkt te zijn. Dat blijkt uit de enquête van de FNV van personeel van de modeketen.

Kerstens heeft het onderwerp ‘werkomstandigheden’ al vier jaar in zijn portefeuille als lid van de Tweede Kamer. Hij vindt dat werkgevers zoals Primark hun verantwoordelijkheid moeten nemen als goed werkgever. Bovendien beschikt Primark niet over een ondernemingsraad en voert het geen overleg met de vakbonden.

PvdA én FNV zijn bovenop dit onderwerp gesprongen. Kerstens heeft zelfs PvdA-minister Lodewijk Asscher gevraagd om in te grijpen. De minister roept medewerkers van Primark op om klachten (anoniem) bij de Arbeidsinspectie (tel: 0800-5151) te melden, zodat die inspectie onderzoek naar de werkomstandigheden kan verrichten.

De enqu√™te van vakbond FNV kan nog steeds door medewerkers van Primark worden ingevuld. De enqu√™te is te vinden via deze link. Kerstens benadrukte dat de actie niet tégen Primark is gericht, maar vóór betere werkomstandigheden van het personeel van Primark.

Kerstens had kort voor het weekend nog contact met een woordvoerder van Primark Benelux die zich afvroeg waarom er commotie was over de werkomstandigheden bij Primark. Op de uitnodiging van Kamerlid John Kerstens om hierover met elkaar in gesprek te gaan, heeft Primark nog niet gereageerd.

Volgende week vrijdag is Kerstens overigens, als één van de Arnhemse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen, te gast bij het Arnhems Nieuwscafé. Dan kan hij wellicht meer vertellen over de resultaten van de actie vandaag in Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Actie voor betere werkomstandigheden Primark"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*