Vitesse kan geen vuist maken tegen Heracles Almelo: 0-0

Vitesse heeft zaterdagavond in Gelredome geen revanche kunnen nemen op de 5-1-nederlaag tegen FC Utrecht een week eerder. Dat duel had wel consequenties voor Remko Pasveer. Na het spreekverbod en het rookgordijn dat de club had opgetrokken, was de kogel door de kerk: Jeroen Houwen nam zijn plaats in. Hij had niet veel te doen, het meeste gevaar in 90 minuten kwam van een terugspeelbal van Lassane Faye.

Voor onze ogen voltrok zich een teleurstellend schouwspel. Op de tribune was er niets aan. Wat een vervelend voetbal. De grootste kans was voor Vyacheslav Karavaev. Bram Castro was op zijn plek. Een kopbal van Matt Miazga ging voorlangs. Heracles stelde er niets tegenover.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. Vitesse kreeg wat halve kansen. De beste was voor Navarone Foor, zijn inzet was veel te slap. Mason Mount schoot in het zijnet, Matt Miazga raakte de bal net niet goed na een corner van Mount. Heracles had eigenlijk alleen maar dreiging in het spel als Bradley Kuwas de bal had. De gasten vonden 0-0 wel beste.

De commentaren op social media waren ook weer niet mals. Terecht, Vitesse voetbalde zoals we dat onder Henk Fraser te vaak hebben gezien: zonder tempo, zonder passie, zonder de echte wil om te winnen en opnieuw te veel spelers onder de maat (Linssen, Foor, Faye, Beerens). Het is goed dat er volgend seizoen een compleet andere wind gaat waaien.

Eerdere duels in Gelredome van Vitesse tegen Heracles Almelo die ik zag:

 

 

Reacties