Vitesse boekt (belangrijke) bibberzege op Willem II: 2-1

Vitesse heeft zaterdagavond in een kwalitatief armoedige voetbalwedstrijd met 2-1 gewonnen van Willem II, een van de grootste concurrenten in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. De zege kwam moeizaam tot stand, maar de thuisclub was wel de ploeg die het meest aanspraak mocht maken op de volle winst. Na een minuut stilte voor het overlijden van de vader van Piet Velthuizen, die bij Vitesse toch onder lat had plaats genomen, creeerde de gastheer een veldoverwicht, met kansen en kansjes voor met name Lasse Nilsson en een uitgelezen mogelijkheid voor Nicky Hofs. Tot treffers leidde dat echter niet.

Na een klein half uur nam Willem II zelfs de leiding door Said Boutahar die van dichtbij kon scoren, nadat Velthuizen eerst nog Frank Demouge van een treffer had afgehouden. Het sloeg een deuk in het toch al broze vertrouwen van Vitesse, dat nauwelijks nog gevaarlijk werd. Vijf minuten voor de rust maakte Serginho Greene vanuit een corner met een geweldige uithaal echter de gelijkmaker, het was zo’n beetje de eerste fatsoenlijke bal die hij aanraakte. Vlak voor rust vloog een vrije trap van Alexander Buttner net naast.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De thuisclub had het meeste balbezit, maar slaagde er maar niet in om Willem II in verlegenheid te brengen. De beste kansen waren nog de tricolores, maar eenmaal bracht Piet Velthuizen met een geweldige reflex redding op een van richting veranderd schot en luttele minuten later pakte hij een kopbal uit een corner van de volledig vrijstaande Mitchell Donald. Het tempo bleef laag, beide ploegen opereerden op Jupiler League-niveau. In een overtreding op Nicky Hofs binnen de 16 meter, zag scheidsrechter Braamhaar geen reden voor een pingel.

In de 77e minuut volleerde invaller Santi Kolk op prachtige wijze echter de 2-1 achter Maikel Aerts, een wonderschone treffer bij een van de eerste balcontacten van de Hagenees. Nota bene met zijn zwakke linkerbeen. In de resterende minuten probeerde Willem II aan te zetten voor een wanhoopsoffensief, maar de gasten toonden zich nauwelijks eredivisiewaardig. Vitesse kreeg in de ontstane ruimtes nog de beste kansen op een derde treffer, maar ze waren niet aan invaller Stevanovic besteed. Na 90+4 nerveuze minuten klonk voor 16.400 toeschouwers het verlossende fluitsignaal, de afstand naar ADO en Willem II is gegroeid naar resp. 3 en 4 punten.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse boekt (belangrijke) bibberzege op Willem II: 2-1"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*