Vitesse is het helemaal kwijt: 0-0 tegen ADO Den Haag

Vitesse heeft de slechte reeks na de winterstop een vervolg gegeven met een 0-0-gelijkspel tegen ADO Den Haag, de rode lantaarndrager in de eredivisie. De thuisclub kon ondanks 74% balbezit geen vuist maken en moest accepteren dat opnieuw twee kostbare punten verloren gingen.

De schwung is er volledig uit, de tegenstanders stellen zich massaal op eigen helft op en Vitesse ontbreekt momenteel het vernuft en het vertrouwen om de tegenstander dan kapot te spelen: te laag tempo, slechte balaannames, geen tweede ballen en ook nauwelijks kansen.

ADO Den Haag met de snelle Mike van Duinen was in de eerste twintig minuten dreigender, Vitesse stelde er niets tegenover. Marko Vejinovic, halverwege opnieuw gewisseld, speelde dramatisch, Lucas Piazon blijft maar naar binnen komen in plaats van het veld breed te houden. Nieuweling Bertrand Traore werd nauwelijks bereikt. Vitesse ging rusten zonder ook maar een keer op goal te hebben geschoten.

Met Labyad in de ploeg speelde Vitesse wel een hoger tempo, de grootste kans was voor ADO Den Haag. Piet Velthuizen keerde de bal met een geweldige reflex. Met Mike Havenaar voor Traore probeerde Vitesse nog meer druk te zetten en na een vlijmscherpe counter kon Piazon de bal net niet in het doel glijden. In de slotfase kreeg Vitesse nog zijn grootste kans, Mike Havenaar zag de bal tegen de bal hobbelen.

Een week met twee thuiswedstrijden die normaliter zes punten had moeten opleveren leverde zo slechts een schamel puntje op. De titeldroom is over, het zal nog moeite gaan kosten bij de eerste vier te eindigen. De beste man aan Vitesse-kant was Renato Ibarra.

Eerdere duels die ik zag tussen Vitesse en ADO Den Haag:

Vitesse wint met minimale cijfers van ADO Den Haag: 1-0

Vitesse bekert verder na 2-1-zege op ADO Den Haag

Zwalkend Vitesse thuis kansloos tegen ADO Den Haag: 1-3

Nerveus Vitesse pakt 3 punten tegen ADO Den Haag: 3-1

(Foto: Nos.nl)

(Vincent Leenders is Content Marketeer bij Verzameld Werk en is met on- en offline initiatieven actief op www.mediamiks.nl)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse is het helemaal kwijt: 0-0 tegen ADO Den Haag"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*