Vitesse kan niet van NEC winnen: 1-1

Vitesse heeft in de race om de titel dure punten laten liggen tegen aartsrivaal NEC: de thuisploeg kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Een terechte uitslag, Vitesse bracht te weinig om aanspraak te maken op meer en had grote moeite om het dominante spel te spelen, zoals dat voor de winterstop het geval was.

NEC zette constant druk op de opbouw, waardoor Piet Velthuizen veelvuldig de lange bal moest hanteren, de Nijmegenaren waren gevaarlijk in de omschakeling en konden zelfs de beste kansen overleggen.

Vitesse kwam flitsend uit de startblokken vooral via Renato Ibarra die geen enkele moeite had met Kevin Comboy. Dat duurde echter maar tien minuten, daarna waren de kansen schaars. Na een half uur kwam Vitesse wel op voorsprong toen Dan Mori een corner van Atsu in de verre hoek kopte: 1-0. Vlak voor rust ontsnapte Vitesse aan de gelijkmaker toen Kevin Leerdam en Piet Velthuizen met hulp van de paal de bal wisten weg te werken.

Na de thee was er sprake van hetzelfde beeld. Vitesse had veel de bal, maar NEC had meer dreiging. Vitesse ontsnapte toen Jan-Arie van der Heijden een bal van richting veranderde die tegen de buitenkant van de pal rolde. Twintig minuten voor tijd viel toch de 1-1 door Michael Higdon, die geknoei van Van der Heijden afstrafte. Vitesse kwam niet veel verder dan wat afstandschoten, ondanks het debuut van Bertrand Traore. Ook Zakarya Labyad, maakte voor het eerst zijn opwachting voor eigen publiek, dat was geen verbetering.

Veelzeggend voor de wedstrijd was dat Vitesse pas in blessuretijd echt grote kansen kreeg via Christian Atsu en Kevin Leerdam. Het was te weinig om drie punten te pakken.

Eerdere duels tegen NEC die ik zag:

Vitesse verliest voor het eerst in Gelredome van NEC: 0-1
Vitesse op het tandvlees naar zege op NEC: 2-1
Vitesse verspeelt winst tegen NEC in de slotseconden: 2-2
Vitesse krijgt te weinig in derby tegen NEC: 0-0

(Foto: Vitesse.nl)

(Vincent Leenders is Content Marketeer bij Verzameld Werk en is met on- en offline initiatieven actief op www.mediamiks.nl)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse kan niet van NEC winnen: 1-1"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*