Vitesse kansloos tegen Ajax, ondanks bliksemstart: 1-5

Vitesse heeft vanmiddag in een goed gevuld Gelredome kansloos verloren van Ajax: na 90 minuten stond er een stand van maar liefst 1-5 op de borden. En dat terwijl de middag geweldig begon voor de thuisclub, toen na koud 3 minuten Dalibor Stevanovic het stadion deed ontploffen en de 1-0 achter Stekelenburg tikte. Een paar minuten later raakte Vitesse Piet Velthuizen kwijt, hij kon niet verder spelen na een ongelukkige botsing met Jan Vertonghen.

Voordat zijn vervanger Eloy Room goed en wel was warm gedraaid, had Ajax al het heft in handen genomen. In een tijdsbestek van een paar minuten scoorde Marko Pantelic twee keer en vanaf dat moment was eigenlijk al duidelijk dat dezelfde surprise als vorig jaar er niet in zat. Vitesse werd nauwelijks gevaarlijk en mocht van geluk spreken dat Luis Suarez voor open goal de bal naast schoof. De Uruguayaan kwam daarna nooit meer echt in de wedstrijd. Na een half uur spelen haalde scheidsrechter Ruud Bossen zich de woede van heel Arnhem op de hals door geen strafschop toe te kennen aan de thuisploeg na een overduidelijke handsbal. De rust werd bereikt met 1-2.

Vlak na de thee besliste Ajax de wedstrijd binnen een paar minuten, Marko Pantelic schoot de 1-3 binnen. Vitesse probeerde het wel, zag dat een inzet van Nilsson net werd naast getikt, maar verder deed Ajax het rustig aan. Via doelpunten van Kennedy en Ismail Aissatti werd het 1-5. Omdat Ajax het verder wel geloofde en Vitesse niets meer kon, bleef het daar ook bij. Jammer, het kan niet elk jaar feest zijn.