Vitesse-Utrecht en het voetbalgogme van Geert den Ouden

{

Luisterend naar de voetbalanalyticus Geert den Ouden in de rust van Vitesse – Utrecht viel ik bijna van mijn stoel van verbazing. Let wel: In de rust! Utrecht had zijn opleving nog niet gehad.

“Nee, Vitesse was niet superieur, ze waren alleen vaak aan de bal. Utrecht, tja, ze hadden heus wel wat gekund, maar telkens als ze de bal kregen, waren ze hem snel weer kwijt.” Oké, mede-voetballiefhebber kauw even rustig op deze zin. Vervolgens ging het over de naar zijn mening duidelijk onterecht gegeven strafschop. “Daarvoor moest je het gogme hebben van een echte profvoetballer om het te zien,”vertelde Geert, zoals hijzelf was, bedoelde hij. De fijnzinnige analyticus legde vervolgens uit hoe je aan de lichaamstaal van Heerings kon zien dat hij juist de bal niet aanraakte.

Helaas werd de koppende kanjer die ooit voor Excelsior en Ado uitkwam tegengesproken door de verdediger zelf, die na de wedstrijd rustig toegaf de bal geraakt te hebben en dat het een terechte penalty betrof. Tot zover het gogme van Geert. Heerlijk jong, die Kai Heerings overigens, lijkt op de zoon van een vriendin van mij.

Na de wedstrijd werd door de stoere interviewster Cedric van der Gun aangesproken. Ik vind van der Gun een geweldige voetballer en hij is zeker een van de sterkmakers van Utrecht. Cedric begon uit te leggen dat de winst van Vitesse terecht was, maar werd bijna bulderend tegengesproken: “Vind je dat echt?” “Huh?”dacht Cedric, zijn deze lui blind of zo. “De pingel tegen Kashia was volkomen terecht, en als de onterechte eerste niet aan Vitesse gegeven was, had het er HEEL anders uit kunnen zien,” volgens Geert.

Een deel van de tweede helft was Utrecht beter dan Vitesse. Maar over de hele wedstrijd gezien kon er natuurlijk maar één winnaar zijn. Vitesse. En heel Utrecht vond dat ook, heel Nederland vond dat ook, alleen de man met voetbalgogme, Geert den Ouden zag het een beetje anders.

En dan de knaller, de derde, die door Geert afgedaan werd als ‘een formaliteit’. Je moet of helemaal geen liefhebber van voetballen zijn of Vitesse haten als je dit wonderschone doelpunt van Davy Pr√∂pper zo benoemt. Het was een streep in de kruising.

Ik hoop dat een enkeling zich nog kan herinneren dat ik ooit via dit medium een ode heb laten horen over Davy Pröpper en verwachtte dat hij het voor ons ging doen dit jaar. Ik heb gelijk gekregen en hoe prettig is dat. Geweldig zoals hij zich ontwikkelt. Die oogstrelende techniek, zijn passing en nu gaat hij er ook nog strepen injassen.

Natuurlijk heb ik de wedstrijd live gezien in het stadion (het commentaar had ik opgenomen en later beluisterd), ik ben blij dat er 16.000 zijn, maar die 6.000- 8.000 die er nog bij kunnen moeten zeker de volgende keer komen kijken. Er is voor december een speciale aanbieding voor de twee thuiswedstrijden, vraag de kaarten voor in je schoen! Kom toch kijken! Ze spelen zo goed. Je weet niet wat je mist.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse-Utrecht en het voetbalgogme van Geert den Ouden"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*