Hou vrijdagavond 15 november van 20.00-22.00 vrij voor Lezen & Laven en muziek van Sophie Veline

{

Het is duidelijk dat verhalen in de mode zijn. Zelfs de Nobelprijs voor literatuur ging dit jaar naar een verhalenschrijfster. Ook daarom heeft uitgeverij Nieuwe Druk een heerlijke, literaire verhalenbundel uitgegeven, Lezen en Laven. De verhalen zijn geselecteerd door de Arnhemmers Ton van Eck en Femmy Fijten! Die daarmee hun stempel drukken op de bundel. Zelf hebben ze ook een verhaal bijgedragen.

Humor, passie, verbazing en een grenzeloos verlangen om de wereld om ons heen tegen beter in te willen begrijpen vormen de ingrediënten voor deze bundel. Kortom: datgene wat lezen en laven met ons doet en in ons opwekt, staat er op de achterkant van het boek geschreven. En dat is zo, het zijn negen fantastische verhalen.

Gelderse schrijvers, waarvan vijf al eerder voor Nieuwe Druk publiceerden, hebben zich verzameld rond het thema reizen en in beweging zijn. Naast de bekende schrijvers van Nieuwe Druk, R.Dubois, Guus Dijkhuizen, Femmy Fijten en Heidi Hassenm√ºller hebben debutanten bij Nieuwe Druk als Yolande Belgazi-Timman, Henk Rouw, Rob Verschuren en Eus Wijnhoven meegewerkt aan deze bundel. Vrijdagavond 15 november van 20.00-22.00 verandert de bibliotheek van Oosterbeek in een schrijverscafé, met zang en literatuur.

De bibliotheek van Oosterbeek is een prachtig gebouw met een warme sfeer. Alberdine Tesink is iemand om van te houden, enthousiast en ondernemend en altijd goedgehumeurd. Zij zal iedereen allemaal welkom heten op een avond met muziek en verhalen. De van tv (beste Singersongwriter) bekende Sophie Veline zingt en speelt. De verhalenbundel Lezen en laven wordt deze avond ter hand genomen door auteurs om een deel van hun verhaal voor te lezen. Zeven van de negen schrijvers die voor deze verhalenbundel een bijdrage hebben geleverd zijn (als het mee zit) aanwezig.

Ton van Eck praat de avond aan elkaar en leest een stuk van het verhaal van Guus Dijkhuizen. (hij is onlangs overleden).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Hou vrijdagavond 15 november van 20.00-22.00 vrij voor Lezen & Laven en muziek van Sophie Veline"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*