Vitesse wint ook niet van Go Ahead Eagles: 2-2

Vitesse heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen afsluiten met een overwinning. Tegen Go Ahead Eagles werd het 2-2, waardoor de ploeg afzakte naar de vijfde plaats en waarschijnlijk tot play-offs wordt veroordeeld om alsnog een ticket voor de Europa League te bemachtigen. Dat zal een hels karwei worden met o.a. sc Heerenveen en AZ als mogelijke tegenstanders.

Zoals zo vaak dit seizoen was Vitesse de ploeg met het meeste balbezit, maar het echte venijn ontbrak in de meeste aanvallen. Kansen waren aan Mike Havenaar en Christian Atsu niet besteed. Na een half uur kwamen de gasten op voorsprong door Marnix Kolder die een corner keihard achter Piet Velthuizen kopte. De 0-1 betekende ook de ruststand.

Met dankwoorden van Esther Bal en Jan Snellenburg werd in de rust afscheid genomen van Theo Janssen. Het zag er lange tijd naar uit dat dit het hoogtepunt van de middag zou worden.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste 45 minuten. Vitesse was de ploeg in balbezit, maar na een knap uitgespeelde aanval lag de 0-2 achter Piet Velthuizen. De treffer kwam van de voet van Jarchinio Antonia.

De matte stemming in Gelredome, waar alleen de aanhang van de Eagles te horen was, voorspelde weinig goeds al was er nog een dik half uur te gaan. Peter Bosz bracht drie wissels in de personen van Valerie Qazaishvili, Renato Ibarra en Lucas Piazon. In de 70e minuut kopte Guram Kashia de aansluitingstreffer binnen en plotseling kreeg Vitesse de geest. Aanval na aanval rolde af op het doel van de Eagles en nadat Antonia de bal eerst nog voorlangs zag hobbelen, trapte Davy Propper vanaf rand strafschopgebied op geweldige wijze de 2-2 binnen.

Het was het sein voor een enorm slotoffensief, hoewel de gasten ook nog reuzenkansen kregen. Piet Velthuizen was op zijn post en ondanks enkele hachelijke situaties voor het doel van Stephan Andersen aan Deventer-zijde werd er niet meer gescoord.

Het seizoen waarin Vitesse wekenlang de fiere koploper was, dreigt uit te draaien op een desillusie. Gezien de vorm van Ajax en de concurrentie, zou het achteraf wel eens een grote gemiste kans op de titel blijken te zijn.