Voetbal International op bezoek in Arnhem (4)

Voetbal International besteedt elke week onder de kop ‘De basis’ aandacht aan een van de talrijke amateurvoetbalclubs die Nederland telt. Het was al een tijdje geleden (2013) dat het blad Arnhem heeft aangedaan, maar deze week was het weer een keer zover. Na VDZ, De Paasberg en een blik op de velden van Eendracht, valt dit keer de eer te beurt aan Arnhemse Boys Schuytgraaf, dat zich sinds de verhuizing naar Arnhem-Zuid weer een bloeiende vereniging mag noemen.

De begeleidende tekst bij de foto luidt:

“In 1919 werd Arnhemse Boys opgericht. Jarenlang was deze club samen met Vitesse het uithangbord van het voetbal in de Gelderse hoofdstad. Latere internationals als Theo Janssen en Nicky Hofs speelden er in hun jeugd en de legendarische oud-doelman Frans de Munck was er hoofdtrainer. Maar in 2007 was de vereniging danig in verval. Het ledenaantal bedroeg nog slechts zo’n 150, een kwart van wat het ooit was. Het besluit te verhuizen van sportpark ’t Cranevelt naar de nieuwbouwwijk Schuytgraaf bleek een gouden zet. Inmiddels telt de club weer bijna zevenhonderd leden en is de naam officieel Arnhemse Boys Schuytgraaf.”

De drie eerdere bezoeken van Voetbal International leverden onderstaande berichten op:

De bijdrage bevindt zich deze week in het hart van de VI, pagina 50-51. De fotografie is, zoals steeds, van Rudy Leukfeldt.

Dit bezoek van Voetbal International is een mooie gelegenheid om onder de aandacht te brengen dat ik voor de (Arnhemse) Stichting Football Maties inmiddels probeer diverse clubs uit Arnhem te koppelen aan vaste projecten in Afrika.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Voetbal International op bezoek in Arnhem (4)"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*