Voor de zesde keer: Muziek bij de Buren

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Arnhem voor de zesde maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren Arnhem is dat de optredens plaatsvinden in minstens 100 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Arnhemse muzikaliteit en gastvrijheid.

Nationale Muziek bij de Buren-dag
Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. In 2017 openden maar liefst 630 huiskamers in 14 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1890 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting; meer dan 30.000 Nederlanders ontmoette deze dag muzikaal talent én elkaar. Dit jaar nemen  ruim 15 steden deel aan Muziek bij de Buren, waaronder Arnhem. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland.

Meedoen met Muziek bij de Buren?
Enthousiaste inwoners van Arnhem kunnen zich opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 13 oktober 2018 via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Organisatie Muziek bij de Buren Arnhem
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Arnhem is in handen van enkele betrokken bewoners en wordt ondersteund door meerdere lokale partners. Samen maken wij op

zondag 9 december 2018 van Arnhem één grote huiskamer!

Praktische informatie

  • Locaties: +/- 100 huiskamers in verschillende wijken in Arnhem
  • Datum: zo. 9 december 2018 van 12:00 -17:30 uur
  • Andere deelnemende steden: Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Nijmegen, Rotterdam, Sneek, Uden, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.
  • Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl

 

Reacties