Wandelen door de stad – Gilde Arnhem

Deze week wandelen en fietsen gidsen van Gilde Arnhem op woensdag, donderdag, vrijdag, én zaterdag weer door Arnhem. Lees hun agenda.

Woensdag 15 augustus WANDELING SLAG OM ARNHEM

De grote slag, die Arnhem voorgoed veranderde en WO2 helaas niet kon beëindigen. We lopen langs vele plekken, waar dat verleden zijn sporen naliet. We vertellen van de strijd en de evacuatie, die erop volgde. Wie was mevrouw van Limburg Stirum?

Start: 14.00 uur | Airborne at the Bridge, Rijnkade 150.

Donderdag 16 augustus WANDELING DOOR HET SPIJKERKWARTIER

De levendige Arnhemse wijk het Spijkerkwartier-Boulevardkwartier kent een bijzondere opzet en een afwisselende bebouwing. Deze wordt vooral gekenmerkt door straten met aan weerszijden statige herenhuizen uit de jaren tussen 1850 en 1910 en een zuidelijke sfeer. Het bekendst zijn de Brusselse huizen in de Spijkerstraat, maar eigenlijk vormt de wijk als geheel een stukje negentiende-eeuws Brussel of Parijs in Arnhem. De kwartieren werden vanaf het midden van de negentiende eeuw aangelegd direct ten zuidoosten van de oude binnenstad. Vele monumentale panden uit die tijd zijn nu nog te bewonderen. Een flink aantal is zelfs aangewezen als rijks- of gemeentelijk monument. Onder leiding van een Gildegids gaat U op zwerftocht door deze opvallende wijk.

Start: 14.00 uur | Stadskiosk Velperplein, voor Musis Sacrum

Zaterdag 18 augustus STADSWANDELING

De binnenstad van Arnhem biedt veel aan historisch en cutureel erfgoed. Tijdens een wandeling door de stad maakt u kennis met de bewogen Arnhemse geschiedenis en de vele bezienswaardigheden in de stad en hoort u verrassende verhalen.

Start: Let op de tijd: 11.00 uur. Sabelspoort, Markt 1

Kosten: volwassenen € 4,00 | kinderen t/m 12 jaar € 2,50.

Reserveren is niet nodig.

Overzicht andere wandelingen:

Iedere woensdag vrijdag en zaterdag ‘Kelderrondleiding’.

Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a.

Kosten: volwassenen € 5,00 | kinderen t/m/ 12 jaar € 3,50.

Reserveren is niet nodig.

www.wandeleninarnhem.nl

 

Foto: Rob Slepicka

 

Reacties