Weer een nominatie voor het nieuwe Musis

Parkzaal © Zefanja Hoogers

Musis heeft zijn achtste nominatie voor een architectuurprijs binnengesleept. Het gaat om de prijs voor Publiek gebouw van het Jaar 2018. Op donderdag 8 november vindt de uitreiking plaats bij Broeinest in Amsterdam.

Publiek gebouw van het Jaar

Alle inzendingen voor de prijs van ‘Publiek gebouw van het Jaar’ zijn beoordeeld op maatschappelijke relevantie, bijdrage aan het vakgebied en doorwrochtheid van het ontwerp.

Het concertgebouw Musis is samen met vier andere gebouwen uit  veertig inzendingen genomineerd voor Publiek gebouw van het Jaar 2018. Een onafhankelijke jury vindt de renovatie en uitbreiding van Musis goed in elkaar steken. “Spektakelstuk is de nieuwe houten concertzaal die met een enorme, deels te openen, glazen pui uitkijkt over het Musispark in Arnhem. De zaal zelf is met beweegbare, akoestische panelen te transformeren tot een zaal waar ook popmuziek in gespeeld kan worden.”

Lees de bevindingen van Architectenweb, Awards 2018

Eerdere prijzen

In januari 2018 werd Musis heropend na het renoveren van de ‘Muzenzaal’ en de bouw van de ‘Parkzaal’. Vlak na de opening won Musis al de prijzen ‘BNA Beste gebouw van het jaar 2018’, ‘Heuvelinkprijs 2018: Beste Arnhemse nieuwbouw’ en later de ‘NRP Gulden Feniks Prijs 2018’ en de Duitse ‘Iconic Awards 2018.

Reacties