Wethouder Elfrink: ‘Inzet met goede wil voor alternatieve locatie Skatekerk’

Foto: Skatehal Arnhem

ARNHEM – Met een aftrap van inspreekster mevrouw G. Straatman, moeder van een van de jongere gebruikers van de mogelijkheden van de ‘Skatekerk’, ontstond vanavond een klein debat in de Arnhemse gemeenteraad.

Op enige termijn dit jaar (onduidelijk was op dat 1 oktober, november of december zou zijn) zal de Skatehal Arnhem in de kerk aan de Roosendaalseweg moeten sluiten.

De parochie die eigenaar is van de kerk wil dit gebouw afstoten voor een mogelijke alternatieve ontwikkeling. Dat is ook mogelijk op basis van een overeenkomst die de Stichting Skatehal Arnhem met het parochiebestuur heeft gesloten.

Alhoewel de publieke tribune vol zat met enthousiaste skaters en BMX’ers, werd het in de discussie al snel duidelijk dat de gemeente weinig kan betekenen voor het behoud van deze unieke indoor skatelocatie.

Wethouder Elfrink stelde dat de gemeente buiten de overeenkomst staat, maar gaf wel aan dat hij zich wil inzetten om zo gauw mogelijk een alternatieve locatie te vinden.

Op vragen van diverse raadsleden kon hij over mogelijke alternatieven nog niets loslaten. Ook was duidelijk dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd met het bestuur van de Stichting Skatehal Arnhem of andere betrokkenen.

Op een vraag van raadslid Lea Manders (Arnhem Centraal) over een garantie van de wethouder, gaf wethouder Elfrink alleen toe dat hij zich gaat inzetten met goede wil.

Inspreekster Straatman gaf aan dat een alternatief niet moet worden gezocht op een tochtig industrieterrein in verband met de jonge gebruikers van een eventuele alternatieve indoor skate-locatie.

Over een ding waren de inspreker, raadsleden en de wethouder het volstrekt eens; skateboarden is wel degelijk een serieuze sport en meer dan een leefstijl.

Vastgesteld werd dat skateboarden in 2020 geprogrammeerd wordt als Olympische sport. Sportgemeente Arnhem zou dus het initiatief van de Stichting Skatehal Arnhem dus moeten koesteren.

De wethouder schatte in dat er niet zoveel nodig is voor een alternatieve locatie en dat dit zelfs zonder raadsvoorstel geregeld zou kunnen worden.

Reacties