Wijktheater DE ARNHEMSE BROEK zoekt talenten

Dat er in het Arnhemse Broek veel verborgen talenten ronddwalen, moge duidelijk zijn. Evert haalde afgelopen weekend in het Statenkwartier zijn accordeon van zolder en trakteerde bezoekers van de rijdende keuken Broek in de Pan op een staaltje heerlijke muziek. Muziektheater de Plaats zoekt nog meer van dit soort talenten: wijktheater DE ARNHEMSE BROEK is in de maak!

Broek in de Pan

Tot en met 21 april rijdt de mobiele keuken Broek in de Pan door het Broek en het Statenkwartier; met een gastkok, een verhalenkok en een muziekkok komen bewoners drie dagen in de week bij elkaar, ontmoeten, smikkelen, verwonderen, vertellen en musiceren. Nieuwsgierige buurtbewoners kunnen zelf een steeds grotere rol pakken: eerst eens even komen proeven, daarna zelf koken en uit eindelijk een van de koks worden in de wekelijkse soepkeuken van de Blokhut. Ondertussen ontstaan er prachtige interacties, allemaal met potentie voor het wijktheater!

De Arnhemse Broek

Onder de bewoners bevindt zich – zo blijkt! – veel talent. De Arnhemse Broek is het wijktheaterproject in, met, door en voor de wijkbewoners van de wijken Statenkwartier en Het Broek. De Plaats gaat, in samenwerking met Kunstbedrijf Arnhem en vele andere betrokkenen in de wijk op zoek naar tijdelijke theaterdirecteuren. Zij stellen hun huis, tuin, keuken, zolder of schuurtje ter beschikking als tijdelijk wijktheater waar de wijkartiesten de sterren van de wijkhemel kunnen spelen. Of zingen. Of dansen. Of musiceren. Of van alles een beetje tegelijk. En waar de rest van de wijk, als alles af is, kan komen genieten van hun buurman die samen met hun overbuurvrouw de pannen van het dak speelt.

Wil jij jouw stek beschikbaar stellen als tijdelijk wijktheater? Of zelf de sterren van de wijkhemel spelen?

Geef je dan nu op!

Foto Zefanja.nl

Reacties