Kinderwijkteam bouwt uitkijktoren: op excursie door Meinerswijk

Lijkt het jou leuk om in alle vrijheid in de natuur te spelen? Hou je van bouwen? Vind je het leuk om te klimmen? Kom dan met ons mee op excursie in Meinerswijk!

Uitkijktoren

We willen met kinderen in het gebied op zoek naar een geschikte locatie om een uitkijktoren te bouwen. De kinderen gaan dat onder begeleiding in Het Timmerhuis doen, in de wijk Malburgen.

Normaal gesproken organiseert het KinderWijkTeam een keer of 10 per jaar een excursie in Meinerswijk. Aangezien er geluiden kwamen van bezoekers aan het park dat er veel zwerfafval lag in het stuk waar de Konixpaarden grazen, gaan we daar ook met een groep schoon gaan maken.

Het wordt natuurlijk weer supergezellig en leerzaam zoals altijd en jij kan erbij zijn!

Om het gebied te leren kennen maken we een wandeling waarbij we onderweg het zwerfvuil verzamelen.

Wat is de leukste plek in Meinerswijk die jij wil laten zien aan bezoekers? Wat zijn jouw fantasieën over een uitkijktoren? We hebben wel wat ideeën, maar zijn vooral benieuwd naar jouw idee.

Wat gaan we doen?

  • We gaan het gebied ontdekken
  • Een prototype maken voor een nieuwe uitkijktoren
  • We ruimen zwerfafval op

Wat: Natuurexcursie Meinerswijk

Wanneer: Zaterdag 14 april van 10:00 tot 14:00 uur

Waar verzamelen: Infocentrum, Meinerswijk 9 6841HA Arnhem

Trek stevige laarzen of wandelschoenen aan en kleed je goed op het weer. Neem je eigen lunch mee. Wij zorgen voor het drinken. Ben jij een natuurbouwer en wil je graag meedoen?

Meld je dan nu aan via aanmelden@hetkinderwijkteam.nl

Neem je vriendjes, vriendinnetjes, ouders, opa’s en oma’s mee, want iedereen is welkom! Geef aan met hoeveel je komt, zodat wij genoeg materiaal mee kunnen nemen.

Tot zaterdag 14 april.

—-

Het KinderWijkTeam is een educatief project rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

De kinderen komen wekelijks bij elkaar in het wijkcentrum, de school of het M.F.C. in hun wijk om samen de handen uit de mouwen te steken voor een schone leefomgeving. Gewapend met knijpers en vuilniszakken trekken ze de wijk in om zwerfvuil op te ruimen.

Reacties