Workshops en masterclass bij Arnhem School op Heritage

In oktober 2016 start Arnhem School of Heritage met workshops en een masterclass. De workshops en masterclasses zijn gericht op iedereen die meer kennis wil opdoen over beeldhouwen en steenhouwen.

De workshop steenhouwen basis bestaat uit het hakken van een eenvoudig profielwerkstuk onder leiding van een leermeester steenhouwen. De deelnemers krijgen een vierkant gezaagd blok en zullen, nadat er een mal van tekening is nagemaakt, op 4 woensdagmiddagen het blok gaan hakken in het voorgeschreven profiel. Er wordt gekozen om een blok af te werken tot een goed eindproduct om de deelnemers een goed inzicht te laten krijgen wat steenhouwen precies inhoudt.

De workshop beeldhouwen basis bestaat uit het beeldhouwen van een eenvoudig ontwerp in Mergel onder leiding van een leermeester beeldhouwen. De deelnemers krijgen een mergelblok op maat gezaagd en kunnen zelf een ontwerp maken of krijgen een voorbeeld om na te maken. Alle basisfacetten van het beeldhouwen komen aan de orde. De lessen worden op 4 donderdagmiddagen worden gegeven.

De workshop beeldhouwen gevorderd is voor mensen die al kennis hebben gemaakt met beeldhouwen
en zich er meer in willen verdiepen. Onder leiding van een leermeester beeldhouwen wordt er een beeld naar eigen ontwerp of keuze gehakt in een wat hardere steensoort. U zult vanaf het begin goed worden begeleid om een zo mooi mogelijk eindproduct te maken. De workshop belooft een interessante reis te worden van begin tot het eind. De lessen worden op 6 vrijdagmiddagen gegeven.

Naast de workshops is het ook mogelijk een de masterclass beeldhouwen te volgen. De masterclass is voor de reeds gevorderde beeldhouwer, die nu kennis kan maken met het echte beeldhouwen in zowel de restauratie als in moderne beeldvorming. Om aan deze hoogstaande cursus mee te doen moet u al wel enige ervaring op hebben gedaan wat betreft beeldhouwwerk. In deze workshop krijgt u een vierkant blok steen en zal er onder begeleiding een beeld worden gemaakt, waarin u volledig wordt ondersteund en geadviseerd door de leermeester beeldhouwen. De lessen worden op 6 dinsdagmiddagen gegeven en zullen u alle kans bieden op een prachtig eind resultaat.

Per onderdeel kunnen maximaal 6 deelnemers zich inschrijven. Inschrijven kan tot 21 september 2016 per email naar info@eusebius.nl. Kijk voor meer informatie op www.eusebius.nl/workshops

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Workshops en masterclass bij Arnhem School op Heritage"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*