World Street Painting viert de kunst!

1.000m² 3D street paintings kleuren Arnhem! Deze zomer is de binnenstad van Arnhem alweer voor het vijfde jaar het decor voor de mooiste 3D street paintings tijdens het World Street Painting Festival. Een jubileum; en dat betekent feest! Samen met de internationaal bekende kunstenaars, de stad en haar bezoekers wordt de Kunst gevierd in het thema Celebrate Art! De allergrootste internationale street painters zijn uitgenodigd om het feest mee te vieren.

Met de stad
Jaarlijks legt het thema een verbinding met partijen in de stad en legt dit jaar de link naar haar partner Museum Arnhem, dat sinds november 2017 in afwachting van de grote verbouwing gesloten is. Er is veel te doen rond de stenen van het museumgebouw. World Street Painting Festival staat daarom stil bij de kunst, viert de kunst, door juist nu de aandacht in de openbare ruimte letterlijk te leggen op de kunst op straat en daarin de verbinding te leggen met de moderne kunstcollectie.

Vieren doe je samen
Iedereen die wat te vieren heeft, groot of klein, een jubileum, een verjaardag of bijvoorbeeld de lancering van een nieuw product? Het festival roept op om zoveel mogelijk samen te vieren. Hoe en wat? Dat is nog een verrassing.

Aanmelden kan via worldstreetpainting.nl/celebrate.

Over World Street Painting Festival 2018
In de eerste week van juli, van 5 tot en met 8 juli, leggen de internationale street painters en masterclass studenten hun 3D-tekeningen op straat. Iedereen kan live op straat zien hoe de kunst, variërend van 12 tot 120 m2, wordt gemaakt. Van station Arnhem Centraal tot het Velperplein zijn alle 3D kunstwerken tot en met 21 oktober 2018 te bewonderen. In de herfstvakantie, tijdens het Sprookjesfestival, wordt het festival feestelijk afgesloten.

Volg het project op Social Media: Facebook; Instagram; YouTube

Foto 2016 – Zefanja.nl

Reacties