Zaterdag ‘Bookstore Day’ bij Het Colofon en Hijman Ongerijmd

ARNHEM – Na een succesvolle eerste ‘Bookstore Day’ vorig jaar is er morgen, zaterdag 14 april 2018, een tweede editie. Tijdens ‘Bookstore Day’ die dag staat de boekhandel en zijn klant centraal. Tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken worden er tijdens die dag aangeboden.

En er zijn optredens van ruim honderd schrijvers in zo’n tweehonderd boekwinkels in het hele land. In Arnhem doen de boekhandels ‘Het Colofon’ en ‘Hijman Ongerijmd’ mee met ‘Bookstore Day’. De programma’s zijn als volgt:

Het Colofon

12.00u 13.00u Oscar van den Boogaard schrijver van onder meer De heerlijkheid van Julia, De tedere onverschilligen en Dentz. Van den Boogaard komt voorlezen en vertellen over zijn nieuwste roman Kindsoldaat.
14.00u 15.00u Sommelier Jan Willem van der Hek schreef het wijnboek Dat smaakt naar meer – ontdek de wijn die bij jou past.Tijdens de Bookstore Day geeft van der Hek een klein wijncursus mét proeverij.
15.00u 16.00u Nora French komt vertellen over haar kookboek Gezond fast food: 100 snelle, smakelijke en simpele recepten voor het hele gezin. Het is een van de favoriete kookboeken van Het Colofon! Met hapjes.
15.30u 16.30u Workshop Tiny House door Monique van Orden, vicevoorzitter van de Stichting Tiny House Nederland. Ze schreef het boek Tiny House. Een boek vol tips & tricks voor wonen op de vierkante meter.
16.00u 17.00u Net voor de Bookstore Day verschijnt het nieuwe boek van Marian Rijk, Eeuw in versnelling. Hierin schetst Rijk aan de hand van de geschiedenis van het familiebedrijf Gazelle hoe de fiets voor een maatschappelijke revolutie in Nederland zorgde.

Hijman Ongerijmd

09.30u   Scoor de eerste aanbiedingen. Om 9.30 uur gaat de winkel open en liggen de mooiste aanbiedingen voor je klaar.
11.00 12.00 Feestelijke presentatie ‘Arnhem gezien door Crone’. Met auteur en Arnhem-Direct blogger Kees Crone en Arnhem liefhebber Bob Roelofs.
12.00 12.30 De grote ‘Arnhem gezien door Crone quiz’. Test je kennis van het naoorlogse Arnhem en win een gesigneerd boek
12.30 13.30 Workshop ‘Geheime Bananenboodschappen’. Kim Waninge presenteert het Bananenboek met een erg lekkere workshop.
13.30 14.30 Filosofenduo Arjen Kleinheerenbrink & Simon Gusman.’Avonturen bestaan niet’ heet hun boek. Over deze stelling gaan ze graag in gesprek!
14.00 15.00 Wonen in een tiny house? Monique van Orden geeft tips & tricks voor duurzaam wonen op de vierkante meter.
15.00 16.00 Corine Koole over ‘De zeven wetten van de liefde’. De auteur van de Lust&Liefde rubriek in de Volkskrant over hoe je jouw grote liefde kan behouden.
16.00 17.00 Hans Maarten van den Brink. Een goed gesprek over de klassieker Dijk en eerder werk.
17.00 17.30 Muzikale afsluiting met de Stadscompagnie. Optreden van het Arnhemse overdagkoor met als motto ‘plezier hebben en brengen’.
Surprise time   Win een boek. Onverwacht nodigt presentator Jacques Janssen je uit voor een spelletje en wie weet ‚Ķ

Boekhandel ‘Het Colofon’ is gevestigd op de Bakkerstraat 56 en boekhandel ‘Hijman Ongerijmd’ op Grote Oord 15. Meer informatie over ‘Bookstore Day’ is te vinden via deze link.

Reacties