Sentimenten bij The Bootleg Beatles in Luxor

image

Zelf ben ik te jong om John, Paul, George en Ringo in levende lijve te hebben mogen aanschouwen, maar het optreden zondagavond in het vernieuwde Luxor van The Bootleg Beatles gaf toch een indruk van hoe het er in de 60-er jaren bij optredens van de Fab Four aan toe moet zijn gegaan. In de inderdaad fraai opgeknapte grote zaal, die in de herinnering van mij en mijn echtgenote veel groter was, passeerden in een ruim 2 uur durende show klassiekers als All my loving, She loves you, Help, A Hard Days Night en Strawberryfields Forever de revue.

In hun uitvoering lieten The Bootleg Beatles niet alleen in geluid, maar ook visueel de enorme evolutie zien die The Beatles zelf in hun slechts 8-jarige bestaan hebben doorgemaakt. Van de eenduidige pakjes uit 1962 tot het smetteloze wit van John Lennon tijdens de bed-in met Yoko in 1969. De acteerprestatie van Ringo Starr die de eerste 30 minuten schuddend met zijn hele lijf het drumstel bespeelde was er een van formaat en komisch om te zien. Opmerkelijk dat ook in de ogen van deze bandleden Paul McCartney de bron van de eeuwige jeugd moet hebben ontdekt.

De meest revolutionaire ontwikkeling die The Beatles op hun naam hebben staan met het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club leidde tijdens dit optreden tot een complete verkleedpartij, waarna de gelijknamige titelsong en With a Little Help from my Friends overtuigend werden vertolkt. De nummers met eeuwigheidswaarde Hey Jude en Let it Be die uit volle borst werden meegezongen behoorden wat mij betreft ook tot de hoogtepunten. Een geslaagd avondje uit met z’n tweeën.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Sentimenten bij The Bootleg Beatles in Luxor"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*