Treurmars in de Gelredome, Vitesse verliest opnieuw

Vitesse wacht nog steeds op de eerste overwinning in het seizoen 2008-2009. Vanmiddag in de Gelredome speelde de ploeg een vrijwel kansloze wedstrijd tegen FC Twente, dat al na 10 minuten een voorsprong nam door de 19-jarige Oostenrijker Marko Arnautovic. Het spel van Vitesse oogde lusteloos, vertoonde een gebrek aan tempo en kenmerkt zich door een volledig gebrek aan zelfvertrouwen.

Illustratief was wat dat betreft een uitgelezen kans doe Rogier Molhoek halverwege de eerste helft kreeg, maar in vrije positie knalde hij de bal hoog over het doel. Het houtwerk en kunst- vliegwerk na een zeldzame capriool van Twente-keeper Sander Boschker voorkwamen dat Vitesse alsnog doel trof.

In de tweede helft zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Vitesse kon niet beter en Twente leek het wel best te vinden na de midweekse Europacup-wedstrijd tegen RC Santander. Halverwege de tweede helft ontsnapte Arnautovic opnieuw aan de aandacht van de Vitesse-verdedigers en tikte simpel de beslissende 0-2 binnen. In de slotminuut had Vitesse eigenlijk nog recht op een penalty, waarna ook de paal een treffer in de weg stond. Het publiek toog vervolgens opmerkelijk stil huiswaarts. Het ontlopen van de nacompetitie is in deze vorm voor Vitesse het hoogste haalbare.