Overlast door werkzaamheden aan riool – Spijkerkwartier

imageIn het Spijkerkwartier zijn de voorbereidingen gestart voor de noodzakelijke rioolvervanging in de Driekoningendwarsstraat en de Poststraat. Omdat het riool in de Driekoningendwarsstraat (het gedeelte tussen de Driekoningenstraat en Spijkerlaan) en Poststraat op diverse plaatsen verzakt en kapot is, moet het helemaal worden vervangen. De straat moet daarom worden opengebroken en er worden nieuwe rioolbuizen en putten geplaatst. Ook de huisaansluiting van het riool naar de woningen wordt gedeeltelijk vervangen. Na de rioolwerkzaamheden wordt de weg weer op dezelfde wijze bestraat met de opgebroken materialen.

In totaal zullen de werkzaamheden ongeveer drie maanden duren. Het werk zal in fases worden uitgevoerd. Als gevolg van deze werkzaamheden zal de Spijkerlaan af en toe worden afgesloten voor het verkeer. Volgens een bericht in De Gelderlander zou de Spijkerlaan vanaf morgen tot en met vrijdag afgesloten zijn, maar toen ik vandaag even voor een boodschap richting Steenstraat wandelde, stuitte ik al op een opengebroken kruising Spijkerlaan/Driekoningendwarsstraat.

Voor een aantal automobilisten was het nog niet duidelijk dat het doorgaand rijverkeer gestremd was. Ondanks een bord op de hoek van de Steenstraat/Spijkerlaan reed menig auto toch de Spijkerlaan in en kwam er nog wat verkeer via de 1e Wijkstraat de Spijkerlaan opgereden. Hierdoor ontstond er soms een wat chaotische toestand met auto’s die probeerden te keren om vervolgens tegen het verkeer in hun weg te vervolgen.

Deze hele week blijft het doorgaand rijverkeer op de Spijkerlaan gestremd. Vanwege de werkzaamheden komende maanden, zullen er ook minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Overlast door werkzaamheden aan riool – Spijkerkwartier"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*