Nuon moet stoppen met stadswarmte

imageNuon Warmte moet op last van de gemeente Arnhem de aanleg van een nieuw stadsverwarmingsnet naar Presikhaaf stilleggen. Het werk is weken uitgelopen en leidt met name op bedrijventerrein Het Broek tot veel overlast.

Nuon moet alle plekken waar gewerkt wordt (zoals op de Pieter Calandweg, de Simon Stevinweg en de Laan van Presikhaaf) dicht gooien. Pas na nieuwe afspraken over het tracé van de leiding mag het werk worden hervat.Nuon Warmte werkt al geruime tijd aan het aansluiten van de nieuwbouw in Presikhaaf op de warmtekrachtcentrale op de Kleefse Waard. Het is de bedoeling de wijk, net als Schuytgraaf, te voorzien van milieuvriendelijke stadsverwarming.

Ondernemers op Het Broek klagen steen en been over de werkzaamheden. Ze claimen tienduizenden euro’s omzet mis te lopen doordat hun bedrijven niet of nauwelijks te bereiken zijn. Met een enkeling gaat het zo slecht dat hij de huurpenningen niet langer kan afdragen.

Nuon betreurt de gang van zaken. “Het is ronduit vervelend. Maar we hebben er geen invloed op. We zitten eigenlijk in het zelfde schuitje als de ondernemers”, reageert een woordvoerder. ” Wij hebben hier ook niet om gevraagd.” De vertraging wordt veroorzaakt doordat in het geplande tracé voor de twee pijpen van de hoofdtransportleiding allerlei kabels en leidingen blijken te liggen die niet op papier staan. Daarnaast blijkt de grond op de hoek Driepoortenweg-Calandweg vervuild.

Hoe groot de schade voor Nuon is, blijft onduidelijk. “Dat weten we nog niet, maar daar zeggen we sowieso niets over”, aldus de woordvoerder. Om huizen volgens planning te voorzien van verwarming, wordt een tijdelijke ketel geplaatst.

Bron: De Gelderlander

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nuon moet stoppen met stadswarmte"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*