Gratis parkeerplaatsen verdwijnen

image
Alle parkeerplekken in acht wijken rondom het Arnhemse stadscentrum moeten betaalde plekken worden. Gratis parkeerplaatsen en vergunninghoudersplekken verdwijnen. Vergunninghouders kunnen in de toekomst een ontheffing kopen.

Dit zijn plannen van het Arnhemse gemeentebestuur, die volgend jaar aan de orde komen in de gemeenteraad. De wijken waar het om gaat zijn het Burgemeesterskwartier, het Sonsbeekkwartier, de Transvaalbuurt, Sint Marten, de Spoorhoek, het Spijkerkwartier, het Boulevardkwartier en de Van Verschuerwijk.

De gratis plekken in deze wijk worden vaak gebruikt door langparkeerders: mensen die in het centrum of op het station moeten zijn. De vergunninghoudersplekken daarentegen staan overdag vaak leeg, als de vergunninghouders naar hun werk zijn.

Door het invoeren van betaald parkeren worden langparkeerders geweerd en komt er meer ruimte voor wijkbewoners, hun bezoekers en voor bedrijven. Het aantal parkeerplaatsen neemt drastisch toe, doordat ook de vergunninghoudersplekken beschikbaar komen.

Dat B en W in de acht wijken betaald parkeren willen invoeren, onthullen zij nu al in een brief die zij hebben geschreven in antwoord op vragen van raadslid Ton van Beers (Pro Arnhem). Die is bang dat de bouw van een aantal kantoorgebouwen achter het station zal zorgen voor toename van de parkeerdruk op de Burgemeesterswijk.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gratis parkeerplaatsen verdwijnen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*