Verlaat feestje in Sonsbeek

imageMeer dan honderd kinderen en volwassenen lieten zondagmiddag 23 november – onder barre omstandigheden – ballonnen op, waarvan een flink aantal meteen in de takken van een boom bleef hangen. Het startsein werd gegeven door burgemeester Pauline Krikke, die later in haar toespraak verklapte dat ze geen kans laat liggen om mee te genieten van de gezelligheid in de ‘huiskamer’ van Bezoekerscentrum Sonsbeek.

Eigenlijk had het jubileum al gevierd moeten worden in september, maar toen was er geen tijd voor, in verband met de drukte rond de renovatie en de beeldententoonstelling. Terwijl buiten de sneeuw neerdwarrelde keken binnen verschillende sprekers terug op wat er in de afgelopen 25 jaar was bereikt.

Voorzitter Leo v d Meer gaf een overzicht van alles wat in de afgelopen 25 jaar werd gepresteerd door de vrijwilligers, die hij voortaan consequent ‘medewerkers’ zal noemen.

Er werd ook een geschenk aangeboden. De heer Willemsen, oud voorzitter van het Burger- en Nieuwe Weeshuis, gaf het geld weg dat hij bij zijn afscheid cadeau had gekregen: € 3330,00. Het geschenk was symbolisch verpakt in een trolleybus. Directeur Jeroen Voskuilen vertelde dat het geld zou worden besteed aan het bouwen van een aantal ‘bolderkisten’ waarin mensen hun kinderen, sportbenodigdheden of picnic-spullen zouden kunnen meenemen in het park. Marijke Moolenaar bood, namens de vrijwilligers, een vogelhuisje aan dat de vorm heeft van de oude molenschuur waarin het bezoekerscentrum al 25 jaar is gehuisvest.

Nu maar hopen dat binnenkort de renovatie echt wordt afgewerkt door het oplossen van de problemen met de vloer. Dan kunnen de medewerkers van Bezoekerscentrum Sonsbeek met nóg meer plezier hun werk doen: de bezoekers ten dienst staan.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Verlaat feestje in Sonsbeek"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*