Vitesse krijgt te weinig met 1-1-gelijkspel tegen Feyenoord

Vitesse heeft zondag in een aantrekkelijk duel te weinig gekregen tegen Feyenoord. Na 90 minuten stond er een 1-1-stand op het bord en dat deed geen recht aan het spelbeeld. Over de volle wedstrijd gezien mocht Vitesse de meeste aanspraak maken op de overwinning.

De start van de thuisploeg was dramatisch toen ex-Vitessenaar Roy Makaay slordig uitverdedigen van Vitesse afstrafte en Piet Veldhuizen in de korte hoek verraste: 0-1. De daarop volgende minuten deden het ergste vrezen, maar na een kleine 20 minuten herpakte Vitesse zich en dat resulteerde in grote mogelijkheden voor Santi Kolk, Ricky van Wolfswinkel en Sebastiaan Sansoni, maar met wat kunst- en vliegwerk hield Henk Timmer het Rotterdamse doel schoon. Feyenoord was nauwelijks in de buurt van Velthuizen te vinden.

In de tweede helft ontwikkelde zich eenzelfde spelbeeld. Vitesse speelde op de aanval, kwam af en toe gevaarlijk dicht bij Timmer, maar ontbeerde simpelweg wat geluk. In de 77e minuut kwam de verdiende gelijkmaker er toch, toen aanvoerder Paul Verhaegh een fraaie combinatie met uitblinker Claudemir en Santi Kolk doeltreffend afrondde. Met de verse aanvallers Julian Jenner en Niklas Tarvajarvi probeerde Vitesse nog de verdiende 2-1 af te dwingen en ondanks het feit dat de gevallen topclub wankelde, werd er niet meer gescoord. Aan de andere kant moest Piet Velthuizen zich tot het uiterste inspannen om een nederlaag te voorkomen.

Vitesse blijft door het gelijkspel onderin hangen, dicht in de buurt van Feyenoord dat wel, maar die positie doet geen recht aan het vandaag vertoonde spel, dat helaas maar door een schamele 17.500 toeschouwers werd gadegeslagen.