Een oorlogssprookje in de Nachtkerk

imageEr was eens….

een feest waarbij de scheidingslijn tussen oorlog en sprookje op brute wijze wordt verstoord
door militante dj’s en overspelige prinsesjes zich bewegend tussen luchtkastelen en tanks,
in een vuurpeleton van dansbare beats vormen sprookjesfiguren en legerofficeren
een eenmalig verbond: het nachtkerk verbond
en ze leefden die avond nog lang en onrustig…

Nachtkerk wordt drie keer per jaar gehouden. Aanstaande zaterdag is de derde editie, met als thema ‘een oorlogssprookje’.

Hoog tijd om deze slapende stad eens goed wakker te schudden, dacht een groepje Arnhemse creatievelingen. Een jaar geleden richtten zij het collectief Nachtkerk op, met als doel drie keer per jaar een feest organiseren waarbij voor alle mogelijke kunstdisciplines ruimte is.

Aanstaande zaterdag is de derde editie, met als thema ‘een oorlogs sprookje’. Centraal staat het contrast tussen het goed en kwaad, het lieve en het verschrikkelijke. De eerdere edities werden erg goed bezocht, omdat de vorige locatie aan de krappe kant was, verhuist Nachtkerk nu naar poppodium Willemeen.

Zelf noemt de organisatie het geen feest, maar een nachtelijke manifestatie. Want het gaat erom de diverse disciplines te laten samenkomen in een Gesamtkunstwerk. Vj’s, dj’s, theatermakers, modeontwerpers, grafisch vormgevers, ruimtelijk kunstenaars, dansers en productontwerpers werken samen.

‚ÄûIn Arnhem leefden de verschillende disciplines op hun eigen eilandjes, dat willen we doorbreken”, vertellen twee van de organisatoren Louise Both en Jacco Brunbeck. ‚ÄûHet publiek betreedt een geheel nieuwe wereld waar alle zintuigen worden geprikkeld.” Voor de oren is er electro, techno en minimal van dj’s, plus punk, rock en electroclash van bands. Voor de ogen zijn er theatrale acts en kunstwerken.

Wanneer? zaterdag 6 december van 22.00 tot 04.00 uur
Waar? Willemeen
Dresscode? prinsessen & soldaten, roze & groen.
Toegang? 6,50 euro in de vvk bij De Waaghals en Kubus & Kubus. Beperkte verkoop aan de deur (7,50 euro)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Een oorlogssprookje in de Nachtkerk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*